kõik sõnad on kokkuleppeliselt välja mõeldud. mingi üksik tegu või teod, mis ühe kogukonna poolt ühise nõusolekuga taunitava(te) tegevus(te)ena ära märgistatud, esile tõstetud ja hukkamõistetud on, ei pruugi teise, sellest mitte palju erineva kogukonna poolt üldse nii käsitletud olla. sõnad võivad samad olla, aga tähendused on liikuvad.
ma olen kindel, et meie arusaamad (avalikust) alandusest ja võime selle mõiste ulatust tajuda ja enda jaoks lahti seletada pole ühesugused.
kõigiga need arusaamad niikuinii ei ühti. isegi seda pole üheselt selgeks vaieldud, kas alandus on üldiselt hea või halb, kas see on hea või halb sõna, nn bad word, mida ei tohiks kasutada. halb tegu, mida ei tohi ise teistele teha ega tahta, et sulle tehakse.
kas on nii?
nt jf ei saa aru noorest geipoisist, kes avalikku alandust tahab ja kuigi ma täpselt neid asjaolusid ei tea, mis teda jf-ile kirjutama panid, sain ma jt-ist nii aru, et ta vist otsib omale abi või vanemat juhendajat. tundub algajana, kes tahab küsida selle kohta kelleltki teavet. ma ei tea, millega siin tegu oli, aga kui mõeldakse public disgace´i, siis suunaks ta bdsm-iga tegelevate inimeste kommuuni, sealt saaks ta vajalikku abi.