kui nendest alfaisastest ja lapdog´idest siin juba juttu oli, siis reaalset olukorda ja rolle hindama hakates on kaheldav, kas nendes automatiseeritud, tipptoodangut andvates tõuaretusfarmides ka automaatselt tipptasemel juhitud kontrolli oma aretatavate tõuomaduste üle teostatakse. teatud tõu tugevuse tunnused, mis ühel alfal (kui on tegu tüübi puhta esindajaga) peaksid esinema selleks, et olla oma tõu ideaalne eksemplar, jäävad mingis tõuparanduse etapis välja arenemata. või isegi tekivad kaasa, aga taandarenevad hilisema arengu käigus.
meeste pealt näen seda. ma näen seda, kuidas nõrgalt esindatud tunnused, mida alfadel ei ole, hakkavad prevaleerima, kuidas nõrgad tõrjuvad tugeva(ma)d tunnused välja. tugev isend pole enam tugev. ei tea, milles asi.
puhtaid alfasid mina siit ei teagi. kui neid on, siis on nad vait. „alfadest“ lapdog´e leiab rohkem. selle järgi, kuidas omale tunnuseid valitakse, ütlebki juba ära, kes on kes. on neid, kes tahaksid alfad olla ja neid, kes seda tegelikult ongi.
nii et kes fairy taile armastab, see ka neid siit saab
![](https://www.iha.ee/images/smiley/2.gif)
fairy tale alfadest