Foorum
2013-03-17 14:57
Ma ei poolda vägivalda, ega kohustuslikku "ära panemist"
Lollus teemaalgataja poolt isiklikud asjad sedasi avalikuse ette tassida ja teistel tema minevikus sorida.
Lihtsalt ma ei pea õigeks omakohust.
˅ näita rohkem ˅
2013-03-17 15:03
Sinu meelest on tegu naljamehest vääritimõistetuga?
˅ näita rohkem ˅
2013-03-17 15:05
siin pole tegemist utha poolse omakohtuga, vaid asjade selgitamisega. kui härra kutsub rahva näitemängu vaatama, siis eellugu teades on asi arusaadavam.
˅ näita rohkem ˅
2013-03-17 15:05
see ei ole omakohus. otsuse teeb siiski kohus. üheski lauses ei ole kedagi süüdi tunnistatud. tegu on ainult viitamisega. distsipileerival eesmärgil.
kui teemaalgatajal on liiga piinlik, saab ta alati taodelda teema kustutamist.
˅ näita rohkem ˅
2013-03-17 15:07
ma isegi üritasin vältida selliseid lauseid, mis oleksid süüdistava suhtes vääriti mõistetavad ja tegin parandusi.
˅ näita rohkem ˅
2013-03-17 15:09
ebareaalne teema,kuidas saab võtta tõsiselt ähvardust kui ei tea kes keegi ongi.tean juba lahendust ette isegi kui keegi teab kellegi iped ei tea ju kes seda arvutit kasutab,ja kas tydruk pildilgi tegelikkusele vastab.kuna siin toimub suur ...........mängimine siis seda kutset ei saa küll tõsiselt võtta
˅ näita rohkem ˅
2013-03-17 15:12
jajah, mine nüüd tagasi kümne piirides arvutama.
˅ näita rohkem ˅
2013-03-17 15:18
Mina ei tolereeri sellist käitumist ja teiste inimeste minevikus sorimist.
Ja täiskasvanud võõrast inimest "kasvatada" paraku on see naeruväärne.
˅ näita rohkem ˅
2013-03-17 15:35
avalikule teabele viitamine ei ole minu arust kellegi „minevikus sorimine“.
see on praegu sama palju sorimine, kui äriregistris ostsingute tegemine.
kuna tegu on veidi teistlaadse süüdistusega, siis on see delikaatne, kriminaalvaldkonda kuuluv teema ja eriti kannatanu seisukohast vaadatuna, kuna tema esitas süüdistuse.
nii ikkagi neid asju arutama ei peaks. selle jaoks on kohtud.
vaata seda asja, kuidas tahad, ikka on halb.
hea on, kui see võtab natuke kelleltki ülbust maha. ehk ta teinekord kohtuteateid siia ei kleebi.
˅ näita rohkem ˅
2013-03-17 15:56
Sorimine, isikliku uudishimu rahuldamiseks jah. Selle teabe kohaselt oma seisukohtade kujundamine - igati aktsepteeritav. Aga selle teabe siia foorumisse kopeerimine - võta või jäta - siiski ei sobi. Jah, kui sa oleks selle teabe alusel postitanud oma isikliku seisukoha selle teema kohta, paraku otsustasid sa lihtsalt kohtunikku mängida, ilma, et sul oleks selleks mingit õigust. Teiseks puudub sul ju teise osapoole tunnistus ja selgitus. Lisaks selle vana kohtuotsuste põhjal püüdsid sa ju isikut süüdi mõista, olgugi et kahe eriastme kohtud olid leidnud, et kõnealune isik ei ole süüdi.

Kas võib siis sinu teavituse põhjal järeldada, et ülemkohus on loll ja tegemist on tõsise kurjategijaga. Sa kleebid liiga kergekäeliselt inimestele silte külge. Loed midagi ja põmm ning pläraki - silt otsa ees
˅ näita rohkem ˅
2013-03-17 15:56
Kahju, et keegi "kannatanu" minevikus sorida ei viitsi, saaks natuke aimu mis laadi preiliga tegu on
Nagu ikka, pada sõimab katelt, ühed mustad mõlemad.
˅ näita rohkem ˅
2013-03-17 16:28
sheeba, sa käitled teavet minu arvates vääriti praegu, oled minu käsitlusest loonud endale teise pildi.
kui ma oleks üritanud kohtunikuks hakata (ma siiski ei pea ennast selleks pädevaks), nagu sa siin teavitasid, siis ma oleks küsinud ka teistelt tunnistusi või kannatajalt poolelt. õiglane kohtupidamine eeldab seda.
siin ei olnud enam küsimus kohtupidamises ega selles, mida sellest asjast arvata, kuna teatud organid olid oma vahepealse otsuse teatavaks teinud ja isik tegi oma tahte kohaselt (mitte tema tahte vastaselt) selle avalikuks. asja menetlemise huvides kutsuti ta kohtusse, avalikule istungile.
siin ei saa teised kohut pidada, sest tegu oli väljakuulutatud kohtukutsega. kutsega asja arutamisele tema süüasjaga seoses. otsust ennast tehtud pole ja meie siin seda teha ka ei saa.
kas sa arvad, et need andmed, mida ma siia kirjutasin, kallutavad kellegi otsust tema kahjuks? kohtu tegevus sellest kindlasti ei olene. kas see kallutab siinsete inimeste arvamus temast? moraalses plaanis jah polnud see temale hea ja saan aru, kui sa selle vastu seisad.
tegin paar viidet ja palusin vastata isikule sellele, kas need viited peavad paika. ta tegi paar parandust, aga keegi ei näidanud üles vastumeelsust selle vastu. sina näitad üles vastumeelsust.
kui sa loed seda, mida ma siin teemas arvanud olen ja teed seda algusest peale, siis ma rõhun mitmel pool sellele, et tegu on rangelt kohtu pädevusse kuuluva küsimusega ja kellelgi siin meist ega ka mitte minul ei ole õigust ennast kohtust pädevamaks pidada, seega mingit süüdi tunnistamist siin olla ei saa. minu poolt mitte.
natuke sai ennetatud teisi tegevusi.
˅ näita rohkem ˅
2013-03-17 16:47
ma üritasin teadlikult vältida mingi isikliku seisukoha kujundamist. sina pidasid isikliku arvamuse avaldamist kahjutuks tegevuseks, aga mina pidasin just seda valeks - et oma huvisid, hoiakuid jne sellesse mitte segada. et kallutatust kohtuotsuse tegemise eel vältida. hoidsin rangelt kinni ainult sellest teabest, mis saadaval oli. ei korrigeerinud teavt, ainult lühendasin ülevaate andmiseks.
nii et tegu ei ole minu isikliku seisukohaga. mitte, et mul seda poleks, aga ma avaldan seda ainult teatud piirides.
˅ näita rohkem ˅
2013-03-17 16:48
Kas see "kannatanu" läheb ise ka neljapäeval sinna?
˅ näita rohkem ˅
2013-03-17 16:49
Sina mõistsid selle inimese üldsuse eest juba ette süüdi, tuues avalikkuse ette tema nn kriminaalse mineviku. Rohkemat pole selleks vaja. Ja ehk teema algatati just ebaõigluse tundest. Ehk inimene võttis seda kohtuasja pigem kui tema poole pööratud ebaõiglat käitumist.
Ka mina olen olnud vihane ja tänu sellele ise ka foorumisse toonud teavet, mille keegi juhtumisi meelde jättis ja hiljem selle foorumis kenasti taldrikul mulle tagasi serveeris. Seega ei saa ju kohe hakata sellepärast inimese minevikus sorima.
˅ näita rohkem ˅
2013-03-17 16:53
sheeba, vale väitega esined. emotsionaalsel pinnal tehtud otsus. kahjuks. just selgitasin, milles asi.
miks sa üritad mulle panna suhu midagi muud, mida ma öelnud pole?
kui faktid on süüdivad, siis nad ongi seda. selle vastu ei ole midagi parata.
kui otsus tehti süüdistatava kasuks ja kohtuotsuse kohaselt ta karistust kandnud pole ja süüdi ei olnud, siis ka selle vastu ei saa.
ütle nüüd, kus siin on tegu süüdistamisega? ainult faktide esitus.
˅ näita rohkem ˅
2013-03-17 16:59
mõni võiks köögis panniga edasi majandada
˅ näita rohkem ˅
2013-03-17 17:00
ja muide ka see nn kriminaaln minevik, nagu sa praegu kirjutasid, on fakt. need on asjaolud, millega kohus antud juhul arvestab, kas see meeldib sinule või mitte.
väide, et ma püüan kellestki süüdlast, teha on... vabanda, minu arvates ekslik. rumalus. nii ei saa väita.
ja need „ehk“ väited on ainult sul oletused.
ja ma tuletan sulle meelde - isik ladus oma kriminaalse mineviku vabatahtlikult teiste ette. viide kriminaalasjale teema alguses oli piisav vihje kahtluse äratamiseks ja arvamuste kujundamiseks. ka selliste arvamuste jaoks, mis tema jaoks soodsad pole.
siin pole enam suurt vahet, kas ma leian tema kohta midagi või ei. eeldused on loodud.
˅ näita rohkem ˅
2013-03-17 17:03
Asi pole ju selles kas keegi on kriminaal või mitte.
Kui sa nagu aru ei taha saada, et selle eelneva kohtuasja siia üles riputamine oli viga, siis pole mul küll rohkem midagi lisada.
˅ näita rohkem ˅
2013-03-17 17:10
Maarrika35, asi on selleks liiga tõsine, et veel kööki jõuda.

Või tahtsid Sa sellega öelda, et Sul kõht tühi.
˅ näita rohkem ˅
2013-03-17 17:10
hmm...ja mida see teema meile siis õpetab?
esiteks: ka nett ei ole anonüümne, ehk siis võiks ka netis ikka inimese moodi käituda
teiseks: toida hunti palju toidad, hunt vaatab ikka metsapoole. ehk, sigaduse teinud isikud võivad kohtus ju lambukesi mängida ja hea advokaadi ning suure papiga ka saavutavad teatava tulemuse, aga ega nad sellepärast lambukeseks ei muutu.
aga üldiselt pohlad. omad koerad kaklevad, omad koerad lepivad. küürakat ei paranda muu kui haud. siga leiab ikka pori. ära sitta torgi läheb haisema. sita ventilaatorisse viskamine ei ole hea mõte.
kes tahab, võib need kõnekäänud sinna mina-pole-öelnud teemasse kopeerida, mul savi kuubis.
˅ näita rohkem ˅
2013-03-17 17:22
sheeba, miks asi selles pole? ma sain aru, et sa väitsid enne, nagu ma püüaks teadlikult kellestki kriminaali teha, süüdistada teda ilma kohtuotsuseta, panen ennast kohtuniku asemele jne.
sa oled siiani rääkinud kellegi ette süüdi mõistmisest, kuigi mina väitsin vastu, et süüdi mõistmist ei ole olnud. mitte minu poolt. seega selline väide on sul väär.
ainult faktide esitus. ei mina, sina ega keegi teine asjasse mitte puutuv isik (k.a kohtualune ise) ei saa sinna enam midagi parata, et faktid sellised on. neid ei saa enam edasi kaevata. pealegi räägivad need andmed süüaluse kasuks, sest kohtuotsus muudeti kehtetuks. ta vabastati süüst.

ehk siis ma väidan seda, et minu poolt kellelegi tekitatud väidetav kahju - nt tema süüdlasena ette presenteerimine (seda siis kellegi isikliku arvamuse kohaselt) - ei saa olla suurem sellest moraalsest kahjust, mille teo toimepanija ise endale praegu kaasa toonud on. k.a selle teema tegemisega. ta kannab kahju nii või teisiti praegu ja kui ta leiab, et tema kohta tehtud otsus oli vale, siis kaebab edasi. seni peab ta üsna vait olema.
˅ näita rohkem ˅
2013-03-17 17:27
me saame siin rääkida ainult hoiakute kujuntamisest, suhtumisest, arvamuse avaldamisest, aga mitte süüdi mõistmisest. pole nii palju andmeidki, et kellegi süüd kindlaks määrata.
ära palun väida asju, mis ei vasta tegelikkusele.

tuleks maa peale tagasi. teeks ikka vahet süüdistusel ja faktil kui sellisel.
˅ näita rohkem ˅
2013-03-17 17:32
Ma ei viitsi sinuga vaielda, selge, et ega sa ju endale ei taha tunnistada, et see tegu vana kohtuasja siia kleepimisega polnud õige.
Kui keegi sinu kohta käiva teabega sedasi ümber käiks, kuidas sina ennast tunneks?

Ja maapeale pead sina tulema, sa nagu ei adu piiri, kust üle astumine on juba liig mis liig. Aga no seda sulle selgeks teha vist on täiesti mõttetu üritus.
˅ näita rohkem ˅
2013-03-17 17:46
sheebakene, eks selle vana teabega olegi nii nagu ta on. võib pinnale ujuda. mis seal's ikka, me kõik peame sellega arvestama, meil kõigil on ühe- või teistsugune minevik. seega, julged teha, julge tunnistada. vana teabe osa elus on see, et eks kindlasti on meie endi kohta tekkinud vana teave meisse oma jälje jätnud. kes on sellest "vanast teabest" õppinud, kes mitte.
˅ näita rohkem ˅
2013-03-17 17:47
isegi siis pole, kui kohtuotsus räägib tegelikult tema kasuks?
ehk oli natuke inetu, aga sellist ülbust kohtu suhtes, millega siin esineti, tuleb taltsutada.
aga räägime sellest edasi siis, kui kohtuistung peetud on. kui siis enam kellelgi rääkimiseks tahtmist on. seni on see ainult oletamine, mis kuskile ei vii. viib ainult järgmiste vaidlusteni.
˅ näita rohkem ˅
2013-03-17 17:55
ahh, kogu see istung saab üks farss olema ja kohale sinna veavad ennast vaid ekstreemuste ja labasustesõbrad. harakas v.s mats, võib eeldada kohtumist huvitava kõnekeelega, kriiskamise ja armsate vastastikkuste süüdistustega.
pealegi, kui keegi tappa tahab, ta tapab mitte ei ähvarda. ei usu ma, et kaebaja pärast jutukastehtud ähvardust nädalaid nurgas värises. advokaatidel on jälle meeldiv teenimisvõimalus hoolimata sellest kuhu poole kohtukirves lõpuks langeb.
˅ näita rohkem ˅
2013-03-17 17:57
Vabakuulaja, selge, et meil kõigil on omad luukered kapis. On sinul ja kindlasti on minul neid ka.

Mind pigem paneb hämmastama inimeste mõtlematu jultumus võtta endale õigus, tundmatute inimeste minevikus sorimine ja sellise teabe omavolilises väljatoomises. Enne kui sedalaadi asju avalikku ruumi tuua peaks ikka asjaosaliselt enne luba küsima. Kohtuotsused ja kõik selline teave on avalik, aga kas on õige asjasse mittepuutuval inimesel selle teabega lehvitada?

Utha, sina pole tolle isiku kasvataja ja ma isiklikult arvan, et sinu soov täiskasvanud m eest taltsutada selliselkombel ei olnud eetiline ja sa astusid siiski väga julmalt üle piiri.
˅ näita rohkem ˅
2013-03-17 17:59
olgu, löön selle teema enda jaoks lukku ja distantseerun. ei tunne ma ei kaebajat ega kaebealust, kaasa kah kummagile ei tunne. loo tagapõhja ei tea.
samas tean ma jutuka üldist fooni ja ei imesta millegi üle. jõudu kodanikele kohtusõpradele.
˅ näita rohkem ˅
2013-03-17 18:30
Mulle meeldib Nõustun täielikult Vabakuulajaga, internett on avalik ruum ja ka siin tuleks inimesena käituda ja oma sõnade/tegude eest vastutada. Üleskutse võimalikult rohkem ihakaid kohtusse, tundub küll naiivne, kõik kohaletulijad ei pruugi üldse mitte kaebaalust toetada
˅ näita rohkem ˅
2013-03-17 18:50
rängad sõnad. samas tuleb endale aru anda, et tegu on ka üsna ränga süüdistusega.
ma ka taandan ennast. laseks asjadel rahuneda
˅ näita rohkem ˅
2013-03-17 19:02
Olen seda teemat kõrvalt jälginud terve päev ja minu otsus on selline. Kui too teema algataja on kedagi ähvardanud, siis juleku ka oma teo eest vastutada. See appihüüe, et tulge kõik kohtusse on jumala jabur.
˅ näita rohkem ˅
2013-03-17 19:08
2013-03-17 11:22:06

miks ma selle postituse siia yldse paningi ,kohtuistung on avalik,ja ma tösiselt ootangi et kohtuistungile tuleks iha raffas,saab selle asja kord selgeks,mis on iha jutukas ähvardamine mis on solvamine jne.Tegelikult kui saaks möne adminni kohtusse oleks veelgi parem

Kas tõesti on vaja kohtuotsust mõistmaks, et virtuaal maailmas on igasugune sõimamine, laimamine, ähvardamine sama taunitav tegevus kui reaalses elus?
˅ näita rohkem ˅
2013-03-17 19:15
ju siis on nõudlust autoriteedi järele, tuntakse sellest puudust.
mind pani hämmastama aukartuse puudumine isegi kohtukutse ees
˅ näita rohkem ˅
2013-03-17 19:27
Igal napoleonil on oma waterloo
˅ näita rohkem ˅
2013-03-17 19:57
Uthakene, kohe peale teema algatust olid ilmselt kahjurõõmust püksi tegemas. Aga me peaks sulle meelde tuletama sinu enda kirja siin foorumis. Kus lubasid meid paljakäsi ära kägistama. Kas sinu püksid hakkavad ka nüüd tuult läbi laskma. Terendab § 120 või mis?
Proovi nüüd kobisema hakata.
˅ näita rohkem ˅
2013-03-17 20:06
misasja? kindlasti mitte. kas see on mingi uus viis santažeerida teisi?
˅ näita rohkem ˅
2013-03-17 20:10
Igasugune ähvardamine on perseest ja ei kõlba mittekuhugi.
˅ näita rohkem ˅
2013-03-17 20:30
@ kaksiknaine
Sul on tuline õigus

See lugu on mäda algusest peale. Kohtukutse e-kirjaga ... Pole päris kindel.
Aga kuna igal vorstil on kaks otsa siis...
Reaalselt käivad asjad nii, et kannatanu teeb politseisse avalduse.
Süüdistatav kutsutakse uurija juurde ütlusi andma.
Uurija paneb kokku kirminaalasja koosseisu ja saadab selle Prokurörile.
Prokurör kutsub süüdistatava vestlusele ja teeb ettepaneku kiirmenetluseks ...võimalikud variandid.
Ja ALLES SIIS SAADETAKSE SÜÜDISTAVALE KOHTUKUTSE.
˅ näita rohkem ˅
2013-03-17 20:35
Äkki sellelt kontolt kirjutajateks oli mitu kasutajat,
˅ näita rohkem ˅
2013-03-17 20:55
Aga ideaalne teema ju Sherlokitele, kes kohe sügavuti kaevama ja paljastama asusid
˅ näita rohkem ˅
2013-03-17 23:07
Haugi mälu Uthal, aga ok saame aru, et see polnud tõsine ähvardus vaid meeleheitlik soov kuidagi valusamalt salvata.
˅ näita rohkem ˅
2013-03-18 07:05
meeleheitlik jah, kuidas siis muidu.
tossike. kas mõni naine on püüdnud sind kunagi rinnaga ära lämmatada või sukaga kägistada?
˅ näita rohkem ˅
2013-03-18 08:42
Utha, mida sa selle info siia riputamisega taotlesid nüüd?

Millal sa lõpetad tundmatute inimeste mustas pesus sorimise?
˅ näita rohkem ˅
2013-03-18 09:08
mis siis nüüd sind häirib? said aru, et polnudki vale väide ja et selline kohtuteade isegi eksisteerib dokumentides ega saagi enam süüdistusi välja naerda, kellelegi eestkostet pakkuda või minust tobedat muljet luua? see häirib?
püüdsin rumalusele ja sellele vastutegevusele siin piiri panna
kas sa mitte ei näidanud ennist üles rahulolu millegi üle?
kui sa loed sellele eelnenud arvamusi, siis saad ka ehk aru sellest, miks ma olin sunnitud seda tegema. tahtsin teie väited ümber lükata ja seda ma tegin ka.
aga see ei pea siin olema enam. peabki paar kustutust tegema.
˅ näita rohkem ˅
2013-03-18 09:19
Utha, millal sa aru saad, et teiste inimeste asjades sorimine ja sorkimine ei ole ilus. Sa oledki tobe ja selle asemel, et kellegi teise rumalust välja tuua, teed sa ennast kui isehakanud prokurööri naerualuseks. Paistab, et see teiste inimeste musta pesu avalik pesemine on sinu jaoks nii normaalne.

Millal sa aru saad, et lugemine isiklikult ja selle teabe endale jätmine on üks asi aga selle siia foorumisse kleepimine oma ebaeetilise käitumise õigustamiseks hoopis teine. Naerad ja naeruvääristad inimesi kes siin üksteist poriga loobivad ja kaklevad, aga ise loobid sa hetkel isegi teadmata täit tõde seda pori ühe inimese pihta.
˅ näita rohkem ˅
2013-03-18 09:31
sheeba, kasvata kodus lapsi, mitte mind. ei ole vaja mind tänitada. sa kaldud praegu teemast liiga kaugele ja muutud isiklikuks.
näitasin teile seda, mida teile näidata vaja oli ja sellega on asi ennast ammendanud.
˅ näita rohkem ˅
2013-03-18 09:38
Minu laste kasvatamine on minu enda asi, eks ma õpin sinult, kuidas on täiskasvanute nn "peksuga" kasvatamine, aga nagu näha jõudis ka lõpuks sulle kohale, et oma teoga sa mitte ei teinud head vaid pigem halba iseendale.

Paraku tulebki sinupuhul isiklikus minna, sest muidu ei saa sa ju aru, mida sa tegelikult oma ebaväärika teoga endale tundmatute inimeste jaoks teinud oled. Häbi peaks sul olema. Inimlikkus ja empaatiavõime puudumine sul, paistab igast lausest välja. Liiatigi tunned sa veel uhkust selle üle, hale.

Millal sa taipad, et sinul ei ole mingit õigust, teist inimest puudutavat infot siia kleepida. Olgu see siis positiivne või negatiivne.
Ja kui aus olla siis mina selle kasutaja asemel, kaebaks sinu kohtusse sellise teo eest.
˅ näita rohkem ˅
2013-03-18 09:51
ei mina hakka siin ei uthat ei teisi maha tegema,lihtsalt ytlen,et panin selle siia yles teavituseks,arvan,et olen esimene kes on jutukas kohtusse antud,kuid kinnitan-ma vöidan selle protsessi,mis puutub minu minevikku siis so what,me köik oleme inimesed ja teinud oma elus asju möni väiksemaid möni suuremaid,mina oma minevikku kyll ei kavatse häbenema hakata,see oleks sama nöme kui häbeneda seda et ma siin saidil olen
˅ näita rohkem ˅
2013-03-18 10:04
Mida iganes see maailm on üldse imelik. Reaalis pead mõtlema kellele mida ütled et mitte sattuda kohtusse ja nüüd hakka veel siin ka mõtlema mida kirjutada, no mida veel
˅ näita rohkem ˅