parma, minu tõlge sellisele sõnakasutusele oli:
„otsetõlkes peaks feilimine tähendama läbikukkumist, põrumist, ebaõnnestumist. selles tähenduses jääks ikka siis kehtima see arusaam, et üksikute näol on tegu äpardunud, saamatute isikutega, kes läbi iseenda saamatuse ja oskamatuse suhteid teistega sõlmida on määratud üksi olema.“
ma küsin üle, kas sa tõesti nõustusid selle mõttega? kõigega nõus? sa tahad öelda, et selline ongi sinu arusaam veel üksinda olevatest naistest ja neist põhjustest, miks nad üksinda veel on või olla tahavad?
teiseks- kas kahe inimese vahelise suhtest rääkides saab üldse rääkida mingist läbipõrumisest. kust selline suhtumine pärineb. kas selline sõnakasutus üldse sobib iseloomustama kellegi keerulist suhteseisu või tema eluvaateid. me siiski räägime kellegi eluvaadetet ja tema isiklikest valikutest. miks neid kritiseeritakse ja hukka mõsitetakse. miks neid mõista ei taheta.
kas need, kes aastaid sama suhet edasi veavad ja samas teiste suhetega ennast „täiendavad“, ei ole siis ka mitte läbipõrunud? kas õnnestunud suhe ei peaks siis tähendama kõiges õnnestumist ja täielikku rahulolu? kas sellistel isikutel on rohkem õigust teiste üle kohut mõista ja öelda, mida nad peaksid oma eludega tegema ja keda enda kõrvale valima? kas teised ikka teavad, mis teise õnnelikuks teeb?
sa ei saa pakkuda igale olukorrale valmis vastuseid, sest neid ei ole.
sa tahad kõike teada, aga selleks peaksid sa mõistma ükskiasju, tõelisi põhjuseid teiste käitumise taga. kas sa ikka mõistad seda?
räägid sellest, et üks pool ei ole ainukesena süüdi, aga ometi sa näid veeretavat vastutuse suhte lõppemise (sinu sõnastuses siis äpardumise) eest selle nüüd üksikuks jäänud naiste/naise kaela, kuigi tegelikult peaks vaatama suhet tervikuna. kas mitte osapooled ei pidanud võrdsed olema? see oli sinu arusaam.
seega võiks nagu oletada, et ka see vastutus, mida suhte käekäigu eest, endale võetaks (kui võetakse), peaks olema poolte vahel võrdselt jagatud. miks siis sinu arvates naised rohkem süüdi on? kord tundub sulle, et süüdlasteks tehakse mehed, kord tahad sina ise naistes süüdlasi näha.
põhjused, miks lõpetav otsus tehakse, on kõigil erinevad.
kui kokku enam ei sobita, kas see siis tähendab seda, et kumbki ei osanud valida ja elada või ainult üks ei oska? kas mitte mõlemad ei põrunud? ja edaspidi eeldame, et neid läbipõrunud suhteid lisandub selliste isikute ellu veelgi, sest suhted ei ole neile midagi õpetanud ja oma loomusest lähtuvalt nad isegi ei tee enam teadlikke valikuid, vaid lasevad samamoodi edasi - ühest halvast suhtest teise.
ja mille põhjal sa teed üldistusi, et alati satutakse ühesuguste (elu)kaaslaste otsa?
kas sulle on arvamustega ülekohut tehtud? või on sinuga suhelnud naised alati leidnud, et neile tehakse ülekohut ja et selles oled ainuisikuliselt sina süüdi?
selline käitumine räägib minu arvates teistsugustest probleemidest, psühholoogilisest eripärast. kaassõltuvusest nt. tegureid, miks eelnevat suhtemudelit korratakse ja miks kopeeritakse oma eelnevaid partnereid ning satutakse samade probleemide sisse.. neid leiab mitmeid. kõike ei saa kõigega kokku liita. lihtsustamine viib eksiteele sageli.
ja mis puutub sellesse „pahade“ leidmisse veel, siis minu isiklik arvamus on selline, et ei ole olemas pahasid, vaid on olemas teineteisele sobimatud inimesed.
vaimselt terveks tunnistud mõistlik naine ei seoks teadlikult ennast selliste suhetega, mis teda õnnetuks teevad.
p.s - üks isiklik arvamus ka kommentaariks su vastusele. ma olen leidnud ainult häid mehi. ma tean, mida ma tahan ja oskan mehi valida. halbade meestega ma lähedasi suhteid ei sõlmigi. seega mulle selliseid süüdistused, nagu sa tahad siin üksikutele naistele esitada, ei laiene. teadmiseks.