parma, kui see sind natuke rahuneda aitab, siis tea, et minu küsimuste/vastuste kontekst oli teine.
sina arvasid, et mul on sinuga mingi issue ja et ma selle pärast esitangi neid küsimusi sulle, aga kui sinu eest oleks kommenteerinud keegi teine nii, siis ma oleks vastanud talle ka sedasi. see oli põhimõtte küsimus.
sina aga asusid kommenteerima midagi muud.
loe oma vastuseid ja tee sellest, mis sul mõttes oli, omad järeldused.
need siin olid minu katsed rääkida teemal, mida sai juba tehtud ja arutatud teistega paar lehte eespool (postitus 2012-09-06 11:29:47), ehk siis küsimus oli kommentaarides üldisemas plaanis.
sai räägitud veidi põhimõttest, millal mees räägib ja millal ta vaikib sellest, mis tal mõtetes on. küsimus oli meestes, kes peavad oluliseks seda, kui nad saavad igat probleemi, mis neil tekib, teistega arutada ning seda kohta, aega ja isikuid ja teemat valimata. eraldi suhtlemisstiil ja käitumine. küsimus selles, kas mees peaks seda tegema või mitte?
mis sinusse puutub, siis......kui sa kirjutad teemasse avatud kommentaari ja kirjeldad teistele nt oma suhete sisu (ei pea silmas praegu isegi mitte seda konkreetset teemat, vaid tegevust kui sellist) ning avaldad teistele midagi oma suhte seisuga seoses ja seda vahetult, kui suhtlus kestab, siis ka küsitakse sult vastavaid küsimusi ja sa pead võtma need küsimused vastu nii, nagu võetakse siin vastu kõik teised teemad, mis on siia kirjutatud.
sellises olukorras pole vahet, kas arvajaks olen mina või keegi teine siit. sa saad ju sellest aru?
siin võidakse teha sinuga kõike ja kõike sinust või su suhetest arvata. sa tead seda ise ka.
ja siis sa pead kannatama kõikide kriitikat ja sellele vastama. saad sa sellega hakkama?
kui tahad oma suhteid või iseennast teiste kriitika eest kaitsta, nagu seda üks mees, kes ennast ja oma kaaslasi austab, tegema peaks (ta kaitseb neid, kellest ta hoolib), siis vaiki neist teemadest, mille suhtes sa ise tundlik oled ja sinusse ei puututa ega olda kriitilised.
kõik ei pea kõike teadma, või peavad?
kas sa tahad oma suhetele või kaaslastele sellist „staatust“ või endale mehena seda „au“? tahad isiklikuks minna ja seda et sinuga isiklikuks minnakse?
külades on selline mentaliteet - tahtmine pidevalt teistele nähtaval olla. ja küla pealt teiste käest kuuled, mida sinust kodus tegelikult arvatakse.
kui sulle on „linnamehena“ selline mentaliteet vastumeelt, siis tead, mida teha. siis pead
paremini valima, mida kirjutada teemasse ja mida mitte. kas pole nii?
„ära tee teistele seda, mida sa ei taha, et sulle tehakse“ - O. Wilde.
olgu see sulle siis teadmiseks. teele kaasa