Foorum
1
2
2012-03-19 13:55
Üldjuhul me kõik oleme ju inimesed , ma isegi kaldun arvama, et iga inimene on omaette isiksus, ta on väärt austamist oma heade omaduste poolest ja samas peame ka me oskama tema negatiivseid külgi vahest respekteerida. Olen liikunud palju ringi tegelikult , kas ma midgai korda olen saatnud, no ses suhtes ja, et vist eriti mitte aga ma olen õppinud tundma inimesi üle Euroopa ja ka UK-s ning ühes põhjamaa riigis. Aaaa....mida ma nüüd öelda tahangi ? Ah jaa ma tahan jõuda selleni....nagu juba mainisin, siis isiksusi on 6 miljardit ning peotäis peale, kõigil neil on omad tavad, traditsioonid ning maailmavaated. On olemas neid kel on vaimne puue, on olemas neid kel on füüsiline puue ja on ka olemas neid kel pole vaimseid kiikse aga nad lihtsalt näevad maailma erineva suuna alt ja paljuski ei pruugi see olla päris igaühele meelejärgi. Ma pole kuskil maailmas kohanud nii palju pilgu kõrvale keeramist ja häbenemist kui siin Eestis. Inimene tuleb tänava peal vastu, ta lööb silmad maha ja ei julge tere öelda kuna äkki keegi näeb, et ütles teisti maailmaasjadest arvajale tere . Kuulge kullakesed mida te häbenete ? Iseennast või kardate, et keegi kuskil äkki arvab Sinust halvasti ? Olen näinud olukordi kus inimene kes on füüsilise puudega ja ta vajab kerget abi ja vaatan kuidas suured täiseas mehed hoiavad eemale ega aita inimest bussi, jääb mulje , et mehekolakad nagu kardaks nakkust , et äkki nendel tekib ka puue või, et jumal küll mis arvavad teised . Kas tõesti puudb tänapäeva Eesti ühiskonnas inimestel selgroog ? Olematu on oma seisukoht ja iseseisvus ja kui keegi julgeb ja tahab olla selgrooga ja ise otsustav, siis suurest hirmust teda hoopis materdate ja pelgate, kuna inimesel on OMA ARVAMUS JA OMAD SEISUKOHAD. Ma ei tea .... ?! Õnneks on minu elus ka neid tuttavaid kes ei häbene minuga suhelda, kes julgevad mulle tere öelda ja kes võtavad mind kui tavalist inimest oma heade ja vigadega ... neid on vähe aga see-eest saan öelda, et nemad on minu silmis austust väärt ja alati kui vaja ma toetan neid oma sõna ja nõuga. Nii aga mida ma tahan öelda neil kes isegi ei julge tere öelda aga samas salaja tahaks keppida hullult ja möllata ? Ütlen seda . " SAAGE ÜLE OMA HIRMUDEST, OLGE TEGUSAD JA KASVATAGE OMALE ISELOOM MILLEGA AVALDUB OMA SEISUKOHT JA MAAILMAVAADE. " , " TEID AUSTATAKSE SIIS POOLE ROHKEM JA TEISSE SUHTUTAKSE SIIS KUI INIMESTESSE KEDA SAAB USALDADA, KELLE SÕNA SAAB ARVESTADA JA KES ON TÕSISELTVÕETAVAD ! " Jah just see oli teile mehed rohkem suunataud. Jääb aegajalt mulje, et suurimad häbenejad on mehed ja kui oma hirme ja häbenemist ei osata varjata , siis väljendub see hoopis rusikate välgutamisega. Kas see on vajalik ? Kas kergem poleks leida endas julgus ja teha asju nii nagu on Sinu jaoks õige aga samas Sinust jääks hea mulje, kas poleks kergem tunnistada endale tõde aegajalt, et jah ma olen selline ja ma ei põe seepärast !? Püüdke olla ausad ja ise püüdlikumad ning mitte keegi ei näita teile näpuga ja keegi ei pane tähele, keda Sa teretad või kellega suhtled, need on Teie endi hirmud.
Miks ma üldse selle kirjutasin, ma ei tea miks, lihtsalt aegajalt tahaks inimestele öelda oma mõtteid, mis võib-olla ei ole õiged mõne arvates või siis mõne arvates on õiged. Ja kes seda teab, kas selles kirjutises üldse pointi oli , võib-olla ei saagi sellest välja lugeda pointi.

Tänan tähelepanu eest.

Lugupidamisega C.
˅ näita rohkem ˅
2012-03-19 14:05
Saada see jutuke delfisse ja teenid väikese varanduse juba
˅ näita rohkem ˅
2012-03-19 14:06
ei ma pole kirjanik
˅ näita rohkem ˅
2012-03-19 14:07
seal ju rahvakirjaniku rubriik mina sellega end elatangi
˅ näita rohkem ˅
2012-03-19 14:19
RedLight, Sinu jutt oli kena aplaus(ilma irooniata)
˅ näita rohkem ˅
2012-03-19 17:57
Mulle meeldib,see,mida punatuluke kirjutab
Täpselt nii ongi...inimene kardab..kardab olla see,kes ta tegelikult on...
Muudkui tahetakse NÄIDA,ilusama,targema,parema,saledama,rikkama...mis iganes-kellena tahes
Luuakse endale mingi ettekujutus,milline peaks olema NORMAALNE inimene...
Kurat,me kõik oleme normaalsed,ja LOOBUGEM ILLUSIOONIST,ET OLEME ERINEVAD
Kõik me tõmbame õhtul voodis teki lõuani,uinume,lootes homselt võimaliklut paremat päeva...
Kõik me vajame sooja pilku,puudutust...NAERATUST....
Jah,ka mina tean,mis tunne see on,kui sa ühel hetkel vestled,annad endast parima,tundub,et sulle vastatakse samaga...
...aga järgmisel päeval oled tühi koht või piinlik moment,või ...
Aga väga hea on OLLA ISE,SEE KES OLED,..isegi,kui vahel tundub maailm ebaõiglane
˅ näita rohkem ˅
2012-03-19 18:00
RedLight, jutt on õige. Eestlaste sisemaailm ongi sageli kitsas. Ehk on probleem selles, et me veel ei oska
teistmoodi inimeste ja asjadega käituda. Meil pole selles osas oskusi. Palju aastaid peideti kõik teistsugune avalikkuse silme alt,
Ratastoolis inimesel polnud tänavale asja, vaimset puuet polnud olemas, seksuaalvähemus- vaimuhaiged.
See on uus meie jaoks, me ei tea, mida teha, oleme tegelikult ise abitud.
Mul on tuttav 30-aastane naine, kes avastas, et talle meeldivad naised. Ta otsustas oma elu jätkata teises riigis.
Ei maksa arvata, et kõige suuremad hukkamõistjad on tädid-onud. Kõige rohkem mõistmatust tuli just
tema oma põlvkonnast.
˅ näita rohkem ˅
2012-03-19 18:27
veelturul,miks eestlane peaks kogu sisemaailma üldse omaks võtma.Pole midagi ka tänapäeval uut,äärmused ja vaimuhaiged on alati olnud
˅ näita rohkem ˅
2012-03-19 18:42
6igust r22givad siin k6ik
aga ikkagi on mulje j22nud selline, et seks on tabu ja igasugused 22rmuslased on pidali t6bised
ja isegi siin ei julge keegi eriti kokku saada arvab et kohe kui kohtub siis peab kargama nagu m2rtsi j2nes
aga jah redlight pead ennast tolerantsemaks muutma ja nyyd panema uue nime endale greenlight
2kki see julgustab teisigi
˅ näita rohkem ˅
2012-03-19 18:45
habe. Tegelikult tahetaksegi karata koh enagu märtsi jänes aga see on ju jube ja jäetakse kohtumata.
˅ näita rohkem ˅
2012-03-19 18:46
Ei peagi omaks võtma. Ise peab olema tolerantsem, aga selle õppimiseks läheb veel aega.
Nüüd on kõik teistsugune meie silma all, see pole enam peidetud. "Normalsed" inimesed ei oska
sellega veel toime tulla.
˅ näita rohkem ˅
2012-03-19 18:51
veelturul,
kui sa kirjutad,et keegi ei oska toime tulla...erinevustega...
sellega sa rõhutad nagu olekski mingid suured erinevused,millega TULEB harjuda,toime tulla
mina väidan,et me kõik oleme sarnased ,inimesed ....ja millega siis peab harjuma,toime tulema?
Mõnel on nina natuke pikem või juuksed teist värvi...või armastab omasoolist..so what?
˅ näita rohkem ˅
2012-03-19 19:03
Toime peab tulema teistsugusega.
˅ näita rohkem ˅
2012-03-19 19:10
Kunagi,ühel psühholoogia kursusel küsiti meie käest,miks me tahame inimesi aidata.
Istusime ringis ja kui vastamise kord minuni jõudis,tahtsin enda arust väga tark ja arukas olla.
Vastasin ,et ma soovin laskuda nende,nn.teistsuguste inimeste tasandile,et neid paremini mõista jne...
Ja see,mida kursuse juhendaja mulle vastas,ei unune vist elu lõpuni.
JA KUST KÕRGELT SA SIIS LASKUMA PEAD?küsis ta minult. ...
Saab aru,kes saab
˅ näita rohkem ˅
2012-03-19 19:15
Just...ja kuskohast nii kõrgelt laskuma peab ? Just ... ei peagi .... see ongi asja tuum ju. Pigem on probleem meil see, et kas me tahame või ei taha , asi ei ole selles, et ei saaks hakkama , pigem on kõik meie enda peas kinni ja sellest kas me soovime enda peakolus enda ja teiste olemust lahti mõtestada. Tegelikult ju sellest see kõik pihta hakkab. Tahan või ei taha ... igal teguviisil on omad tulemused head või halvad. Arvan, et me kõik oleme neid mõlemaid variante kogenud oma otsustega mis me oleme teinud, hea ja halb ... seega pole meis kelleski ainult 100% headust ja seda ei olekski nii vaja sest siis ei peaks enam inimene millegi üle mõtlema ja arutlema. Hea annab arusaamise halvast ja halb annab arusaamise heast, lihtsalt küsimus on selles, et kui kaugele nende valikutega minna, kus me muutume ise teisele halvaks või pealetükkivaks oma headusega !? Kuskohast see piir jookseb ?
˅ näita rohkem ˅
2012-03-19 19:19
Miks peaks tahtma sind mõista?
˅ näita rohkem ˅
2012-03-19 19:26
Ei ma ei tahagi, et Sina mind mõistad vaid Sa pead kõigepealt iseennast õppima mõistma ja kui Sa oled selle selguse saanud Siis mõistad sa teisi ja kõike muud. Vaata asi ei ole selles, et ma soovin enda mõistmist vaid minu arusaam mõistmisest on see, et algselt me mõistame ennast, teeme selgeks endale see mis ma olen ja siis mõistan ma ka teisi ilma, et keegi peaks sellele tähelepanu suunama. Aga see mõistmine annab meile respekti ka teiste suhtes ja inimene saab aru, et ta pole ise õigem kui teised, seega on ta sama õige oma tegudes kui teised ... kuskohast jookseb hea ja halva piir ? Kuskohast jookseb piir millest me ei tohi üle astuda, et teha oma mõistmatusega teistele haiget, kuskohast jookseb piir, et me oma mõistmise järgi ei tee teisele halba ? kuhu jäi hea aga kui inimene mõistab oma sisemust piisavalt, siis mõistab ta teisi heaga mitte ....
˅ näita rohkem ˅
2012-03-19 19:29
parma...miks peaks keegi sind tahtma mõista
inimesed suhtlevad ja see eeldab tolerantsi
lihtne ju.
ehk siis hemingwaylikult küsides-kellele lüüakse hingekella?
˅ näita rohkem ˅
2012-03-19 19:31
No oletame, et ma mõistan ennast. Kuidas ma siis sind mõistan kohe?

Pole ise õigem kui teised ja seega olen sama õige oma tegudes kui teised. Ja seega teen asju nii nagu ise õigeks pean ja loodan, et teiseda teevad ka nii.
Kui sind ei mõsta siis on ootuspärane, et teised ka sind ei mõista.

redlight. Kas sul pigistab kuskilt?
˅ näita rohkem ˅
2012-03-19 19:34
No mõelge veel natuke. Siit koorub kohe üks asi välja, seoses selle mõistmisega.
˅ näita rohkem ˅
2012-03-19 19:36
Parma .... aga teod ongi need mis näitavad mida me mõistame ja mida mitte. Mõistmine algab aga sellest, et me ise teeme endale selgeks oma isiksuse, oma käitumismalli ja sellega koos ka selle mida ma tohin teha ja mida mitte, mida ma tohin teha endale ja mida teistele aga mida ma ei tohi teha teistele .... taraaaaa .... Parma tooks Sulle ühe näite aga ma kardan, et see oleks liiga ebaõige siin tuua sedasi, see pole eriti ilus näide lihtsalt. Aga Sa Parma oled piisavalt intelligentne isiksus ja tegelikult jagad Sa ideaalselt matsu mis toimub minu peakeses ja mis ma tahan tegelikult öelda.

Kas mul pigistab kuskilt , imelik on see, et just ei pigista .... kuidagi kerge on olla. Ei ma pole midagi tarbinud
˅ näita rohkem ˅
2012-03-19 19:45
Mis siin nii imelikku on? Ajalugu on õpetanud, et kõige turvalisem on sulanduda halli massi ja karjas karjuda nende peale, kes karja ei kuulu. Neid, kes teistest erinesid, on ju alati tagakiusatud. Seda tehti soveti ajal ja pole kaugel ka see perjood, kui nõidasid tuleriidale saadeti. Kõige kindlam on omad kiiksud mahasalata ja selle kinnituseks, et oled normaalne, irvitada nende üle, kes julgevad iseendaks jääda. Ja ega see mujal maailmas midagi teisiti ole. Avalikult jah naeratatakse ja ollakse sallivad, sest seadus käsib nii, aga nurgataga käib teine elu.
˅ näita rohkem ˅
2012-03-19 19:50
Ok jfjm , Sinu jutus on iva aga mida teha nendega kes avalikult ei ela aga teevad seda salaja, samas eelkõige nad ju teevad enda elu põrguks sellega. Need kes karja hulgas lõugavad ja karjuvad aga salajemas sopis hoopis teisiti mõtlevad ?
˅ näita rohkem ˅
2012-03-19 19:54
reeduke, ma nägin sind selles kokamehe saates. sa oled küll viimane keda tõsiselt võtta, kloun kuubis
igalpool maailmas elatakse ühtemoodi, turistid ei märka ega tahagi märgata ja siis ongi maailm ilus. näiteks telekas oli saade hongkongist pärit hiinlasega kes õppis ära eesti keele. hongkongis kõik naeratavad, aga ainult eestlane naeratab kui on põhjust naeratada. keep smiling on fake. aga sa võid türklasele mehele minna, kui sind tahetakse (muie)
˅ näita rohkem ˅
2012-03-19 20:05
No kardetakse, sest teatakse, kuidas mass suhtub. Mina näiteks väldin valetamist, sest võib juhtuda, et lisaks tõele, tuleb kunagi tunnistada ka seda, et valetasin ja see on palju raskem. Pealegi on valedel kombeks kasvada. Samuti on kapist väljatulekuga, sest kapipeded esinevad tihti suurte homovihkajatena. Lisaks sellele, et tunnistada teistsugune olemist, tuleb aru anda ka enda senise vaenuliku käitumise pärast.
˅ näita rohkem ˅
2012-03-19 20:13
jfjm,sa oled... väga väga tark mees
˅ näita rohkem ˅
2012-03-19 20:29
See mõistmine käib väga tugevalt käsikäes VAJADUSEGA. Kui Redlight sinust midagi vaja on, siis mõistetakse koheselt. Kui vaja ei ole, siis ei mõiseta ka sind.
Lihtne kas pole?
˅ näita rohkem ˅
2012-03-19 20:52
Aga kujutage nüüd ette, et bussipeatuses seisad lähestikku inimesega, kellel on mingi puude tõttu veider keha kuju. Kui vaatad kõrvale ja teed näo, nagu teda poleks olemas, valetad ju tegelikult ja sellest saate mõlemad aru. Kui vaatad teda, kui tavalist inimest, saab ta sellest ka aru, sest ta teab, et ta pole tavaline inimene. Kui vaatad teda põgusa uudishimuliku, aga sugugi mitte vaenuliku pilguga, siis on tal ehk veidi ebamugav, aga sa oled vähemalt aus. Milline siis on see parim varjant, kas see, et sa näitad, et ei taha näha probleemi, teed näo nagu probleemi ei oleks või tunned probleemi vastu huvi?
˅ näita rohkem ˅
2012-03-19 21:03
lihtsam ja õigem on võõraid probleeme eirata seni ,kuni nad ise paluvad abi . igaüks lahendab oma probleeme erinevalt ,Sinu lahendus ei pruugi üldse sobida . tuluke ,ma pisut kahtlen Sinus .
˅ näita rohkem ˅
2012-03-19 21:06
Teil kõigil on õigus minus kahelda, see ju teie valik ... või kuidas ?
˅ näita rohkem ˅
2012-03-19 21:09
Mina ilmselt olen nagu tüüpiline uudishimulik eestlane ja piilun silmanurgast, aga mine tea, ehk teen ka näo nagu probleemi poleks.
Tegelikult on kõik varjandid ebamugavad, kõige lihtsam on selg keerata.
˅ näita rohkem ˅
2012-03-19 21:10
Muide muhhi, ma naeratan väga harva , klouni oskan ma väga hästi mängida kui olukord seda minult nõuab , samas tegutsen ma alati siis kui mul on vaja midagi saada või midagi korraldada. reeglina ma saan soovitud tulemuse muide ka tähelepanu näol , olgu see siis positiivne või negatiivne. Ma ei liiguta lillegi kui mul pole mingit eesmärki ... tee järeldused, kas ma sain selle eesmärgi mida ma siin taotlesin või ei ... ma arvan, et sain. Vot tak Muhhi
˅ näita rohkem ˅
2012-03-20 08:57
Eh,inimene kas pole kitsarinnaline.
Või on.
Ära siis vaata ,kui ei meeldi.
Ongi kõik,mis ikka vaielda.
Oleme inimesed,just need,kes oleme
˅ näita rohkem ˅
2012-03-20 10:45
reeduke: sa ei pea mängima klouni, sa oledki kloun. klounid ei peaks virisema miks keegi kedagi ei aita, sest sa ise ei aita mitte kunagi kedagi.

elust näide: aitas abivalmis bussijuht lapsega naisel lapsevankri panna bussi pagasiruumi. pärast esitas naine bussijuhi peale kaebuse ja kaebas bussifirma kohtusse. väidetavalt oli vankril midagi katki läinud. seepärast nüüd bussijuhid enam ammu ei aita reisijatel pagasit tõsta pagasiruumi.

elu õpetab!

teine juhtum elust: majas olid mööbli kokkupanijad. tuli üks meesterahvas abi paluma mööbli sisseveol. mehed läksid appi, tassisid tal mööbli ära ja pärast andis mees töömehed koos firmaga kohtusse, olevat midagi ära lõhutud. paljud firmad on keelanud teiste aitamise kui see pole tellitud tegevus. võitegi näiteks oma külmkapiga trepil oodata, suured töömehed kõnnivad julmalt mööda, sest elu õpetab!

aita ja sulle üritatakse ärtust ära teha.
˅ näita rohkem ˅
2012-03-20 10:59
aaaaa ... mis nende näidetega teha lugupeetud Muhhi või olid sa ... ja jaaa eks me kõik ju siin tea mis kasutajanime sa siin esindanud eelvalt oled Enne kui hakkad tooma näited, enne mõtle milliseid näited panna kirja ehk suudad ikka mõne näite tuua mis seostub teemaga rohkem. kahjuks lapsevankrid ja riidekapid siia teemasse ei kuulu.
˅ näita rohkem ˅
2012-03-20 12:09
kapid vist teemas olemas, õigemini kapist väljatulek
˅ näita rohkem ˅
2012-03-20 12:57
kurat küll mõnele on ikka keegi kõvasti konnasilma peale astunud
ma ei tahaks isiklikuks minna,aga mõne mehe jaoks on isegi loomuliku karvkattega naisega seks...ebameeldiv
küll see ise teab,kellest jutt
˅ näita rohkem ˅
2012-03-20 15:08
Eesti inimesel puudub tolerantsus, on ta siis mees või naine ikka on nii, et teise silmas pindu nähakse - oma silmas palgi nägemisega suuri probleeme tekib Ikka oleme me ise ilusamad, paremad, targemad.
˅ näita rohkem ˅
2012-03-20 15:26
Parem juba tolerantsuse puudumine, kui võlts tolerantsus.
˅ näita rohkem ˅
2012-03-20 15:28
Sa ehk pidasid silmas silmakirjalikkust?
˅ näita rohkem ˅
2012-03-20 15:54
Siin Sa küll eksid, Sheebatüdruk ...ei pea mina ennast Sinust ilusamaks... aga muud näitajad, ..kõik on suhteline ja kehtib vana hea ütelus emast ja tütrest.
˅ näita rohkem ˅
2012-03-20 16:06
Aikon poiss, tere sullegi

Ilu pidi olema vaataja silmades ja ei pea minagi ennast kaunimaks siin ilma peal. Aga ma ka ei arvusta inimesi nende välimuse ega muude isikuomaduste poolest. Iga üks olgu selline nagu ta ise soovib olla. Kui mulle oma vaateid ja orientatsioone peale ei suruta elagu rahus. Ma suudan suhelda rahulikult ja ilma igasuguse häbita kõigi inimestega, hoolimata nende sexuaalsest orientatsioonist või ükskõik millest. Aga ma ei kannata ebavõrdsust. Kui inimene on kitsarinnaline ja näeb eranditult vigu teistes inimestes ja enda omi nagu üldse ei ole. Oskad vigu näha teistes siis vaata enda sisse, kas sa ikka oled nii veatu. Ja seda ma peangi tolerantsuse puudumiseks. Arvustamas ja halvustamas teisi oleme esimesed ja ennast kiitmast me ei väsi ja kui ka väsime, s iis mitte nii pea - puhkame, puhkame ja hakkame jälle
˅ näita rohkem ˅
2012-03-20 17:03
Oot oot. Mis see enda vigade olemasolu või sellest teadmine midagi annab? Mis on sellel pistmist tolerantsusega?
Teistest ja teiste vigadest räägitakse ja märgatakse ja kritiseeritakse. Nene vigade aksepteerimine ongi tolerantsus. Isiku enda vead on kellegi teise teema jällegi. Ise ei pea üldsegi ideaalne olema, et kedagi kritiseerida või vigu loetleda.

Ebaõiglus on siis, kui ühe isiku vigu loetakse ja teise omi, kellel on samad vead, ei loeta.

Läks vähe segaseks see lugu.
˅ näita rohkem ˅
2012-03-20 17:10
kui Sa pole isiksus ,siis on parem olla täiuslik ,vähem muret. ( KES SAAB ARU ,KES MITTE )
˅ näita rohkem ˅
2012-03-20 17:12
Iga isiksus on inimene aga iga inimene ei pruugi olla isiksus. Kõik saavad aru
˅ näita rohkem ˅
2012-03-20 17:15
googelda ka veel
˅ näita rohkem ˅
2012-03-20 17:18
Täiuslikkus kuulub muuseumi
Isiksus tähendab selgroogu,mitte koos kanadega kaagutamist.
Teema alguse juurde-minu meelest on punatulukesel just see selgroog,mida paljudel pole
Ja isiksus võib endale nii mõndagi lubada.
Loomulikult ei pea see kõigile meeldima,aga so what,elu on ju juhusliku pikkusega ...nii et,anna minna
˅ näita rohkem ˅
2012-03-20 17:42
Täiuslikkus ilma isikusesta?
Milleks seda isiksust vaja on siis enam?
˅ näita rohkem ˅
2012-03-20 17:50
Meil kõigil o n omad head ja halvad küljed Leppige iseendi vigadega ja vaadake teiste omadele ka läbi sõrmede.

Isiksus ja iseloom on kaks erinevat asja. Ja julm on see, kui need mõlemad isikuomadused inimesel puuduvad.
˅ näita rohkem ˅
2012-03-20 17:57
sheeba. Kas see esimene osa ei ole mitte ükskõiksuse näitamine?
Poogen, milline ma välja näen ja poogen ka, et milline sina välja näed.
˅ näita rohkem ˅
1
2