Foorum
2012-01-02 01:18
Uusaastatervitused

Kunagi, kui kohalikud kütusefirmad taaskord sõbralikus üksmeeles hinda tõstsid ja vastav uudis Postimehe või Delfi veebis kümneid vihast vahutavaid kommentaare korjas, tegi üks kommentaator huvitava ettepaneku. Detaile enam ei mäleta, aga mõte oli üldjoontes selles, et kõik autosõitjad-kütusetarbijad võiksid tegutseda utoopilises üksmeeles ning hinnatõusule järgneva kuu jooksul osta mitte tilkagi autokütust sellest ketist, kes järjekordse hinnatõusu algatab, ning selle asemel tarbida ainult selle tarnija müüdavat kütust, kes tõstab hinda viimasena või ei tõsta üldse. Seal oli nüansse veel (nagu öeldud, ei mäleta enam kõike), aga idee oli põhimõtteliselt just selline.

Soovimata algatada siin pikemat diskussiooni kütusemüüjate hinnapoliitika ja selle mõjutamise võimaluste suhtes (mis siinses kontekstis on iseenesest täielik offtopic), tuli see vana lugu mulle taaskord meelde, kui mõlgutasin mõtteid selle üle, missugune jabur värk toimub siin Ihas. Jah, ka reaalsuses on mehed pigem jahtijad ja naised jahitavad, aga siiski toimub teatud määral ka vastupidine. Lisaks sellele ei aja reaalsuses vist ükski mees keelt kõrva IGALE ettejuhtuvale / möödajalutavale naisele, selle vanusest ja välimusest jms sõltumata. Siin on selliseid aga omajagu, nagu aru olen saanud. Kujutame ette pilti, kus piki tänavat jalutava naise juurde sööstavad KÕIK mööduvad mehed, kes üksteise võidu üritavad teda "ära lohistada". Vaene naine peksab neid eemale, nagu jaksab, aga jõud ei käi üle... No vist ei ole väga normaalne . Ja nii tellib ta endale peatselt turvamehe või politseieskordi kõrvale, ning hakkab vältima igasuguseid kontakte vastassoo esindajatega. Mõned malbemad meesterahvad (kes ehk sellele naisele rohkem meele järele oleksid) aga vaatavad seda mäsu pelglikult ja tagasihoidlikult kõrvalt, ega tihka üldse oma nina sinna vahele toppida. Kunagi igiammu (sel ajal, kui mammuteid kütiti) ilmselt midagi taolist ka olla võis (pigem küll see, et alfa korjas koore ja teistele jäi lõss), tänapäeval õnneks enam mitte. Reaalsuses. Siin aga jätkuvalt. Kellele meeldib, kellele mitte. Nagu oma ankeedi esilehel kirjutan, siis küllap on piisavalt ka neid naisi, kellele vägagi meeldib. Kes naudivad siin tonnide ja meetrite kaupa seda tähelepanu, mida nad reaalsuses kunagi ja kuidagi ei saa. Aga see selleks.

Tagasi kütusehinna juurde. Mis on sellel kõigel tegemist Ihaga? Vot selline vallatu mõte turgatas minu väikesesse peakesse, et mis oleks, kui kõik siinsed mehed lepiksid omavahel kokku, et mingi aeg (näiteks kasvõi samuti vaid üksainus kuu) ükski mees siin ühelegi naisele ei kirjuta... Vähemalt mitte esimesena ja suhtlemise algatajana. MIS SIIS KÜLL SAAKS? Kas sureks see sait oma (eba)loomulikku surma? Või väsiksid naised tühja ootamisest ja hakkaksid lõpuks ise meestele kirjutama? Praegu ei tee seda ju keegi, mõned väga üksikud erandid välja arvata (mulle on siin oldud aastate jooksul esimesena kirjutanud vist ühe - no enimalt kahe - käe sõrmede jagu naisi, samas mitmeid kordi enam mehi). Või jääksid nad lõputult ootama - põhimõttel, et mees lihtsalt PEAB algataja olema?! Ja kui ei ole, siis ise ka midagi ei tee - pigem kärbun üksindusse või seksi- / tähelepanu- võimilleiganespuudusse... Nui neljaks, aga ise esimesena EI KIRJUTA, ja kõik!!!

Minu arust oleks see kütuse hinnatõusu algataja boikoteerimise idee täitsa efektiivne, kui see vaid töötaks. Ja selline meeste mingiks ajaks vakkajäämine siin portaalis oleks kordi huvitavam - ja efekt(iiv)sem - veel. KUI seegi töötaks. Paraku ei see ega teine ilmselt ikka ei tööta küll. Ikka on neid, kes ei suuda või ei taha või ei oma motivatsiooni sellist kokkulepet sõlmida või sellest kinni pidada. Kes on (autokütuse puhul) ühe või teise keti püsiklient, kelle jaoks asub üks jaam sobivas ja teine ebasobivas kohas, jne. Ja selle siinse ettevõtmise puhul on ju suur kiusatus ikkagi n-ö "jänest sõita" ja see kirjake teele saata - seda enam, et kui teised seda ei tee, siis seda rohkem on minul shansse, onju . Ja kui nii mõtleb üle kriitilise massi inimesi, siis ongi kogu ettevõtmine allavett läinud. Teaduses tuntakse sellise grupikäitumise süvaanalüüsi "mänguteooria" nime all, üks selle tuletisi on nn "vangi dilemma", mis just üsna sarnast olukorda käsitleb. Ei hakka seda kõike siin ümber jutustama (niigi kisub pikale), tõsisemad huvilised leiavad guugeldades infot hulganisti. Kui mitte eesti keeles, siis inglise keeles (märksõnad "game theory", "prisoner's dilemma" jt) kindlasti.

Sellised vallatud uitmõtted. Kes soovib, võib vastu kajada - kohustuslik ei ole kuidagi. Ei tee isegi katset sellist kampaaniat algatada - algusest peale selge, et sellest ei tule midagi välja. Aga vähemalt fantaseerida on ju ikkagi põnev...

Tänud kõigile, kes viitsisid läbi lugeda. Minu viga, lühidalt eriti ei oska.

Kirglikku ja naudinguterohket aastat kõigile
˅ näita rohkem ˅
2012-01-02 09:02
tead mees, ma teeks hobusega tööd kui see oleks võimalik....
kui palju sa iga kuu kütust tarbid?? 100-150liitrit?
tarbin kütust suurusjärgus 6-7t aastas....
mitte kütus pole kallis vaid sa teenid vähe,
selleks ajaks kui meie keskmine palk on 2000eur´i on kütuse liitri hind 3 eur´i
˅ näita rohkem ˅
2012-01-02 10:59
Kui inimene mõtleb uusaastaööl kütusehindadest ja see on ainuke asi, mis tal tõuseb, siis saab see tuleneda ainult.... ilmselgest seksipuudusest
˅ näita rohkem ˅
2012-01-02 11:09
ˇFoxyplika, inimene tõi kütusehinnad vaid võrdluseks, sest et see on sama tundlik tema, kui seks ja sellest johtuvad asjaolud
˅ näita rohkem ˅
2012-01-02 11:30
Mõtlemine ei tee kunagi paha. Ülemõtlemine küll.
˅ näita rohkem ˅
2012-01-02 12:04
kui mehed peaksid korraga naistele kirjutamisest loobuma (ma tahaks teada, milline mees oleks esimesena valmis seda tegema ja olema nii loll? endale teete ju), siis ma pakun, et selle aja peale ei jookse mitte see sait siin elust kuivaks (naised pole ju kuskile kadunud ja nagu ma aru saan, siis nemad kontrollivad edasist olukorda), vaid see toob endaga kaasa ainult igavlevate meeste kao, mis polegi ju tegelikult kuigi suur kadu meie jaoks. nii et mina kui kontrolli omav naine laseks rahuliku meelega sel toimuda.
kindlasti ei alustaks ma nendega ise kirjavahetust. ma laseks kuu aega nii teil vastu pidada ja sel ajal vaataks, milliseks te muutunud olete. sadistlik huvi tekib. kindlasti murdub keegi enne teisi ja palub luba kirjutada nt
˅ näita rohkem ˅
2012-01-02 12:10
Aga mis siis teenusepakkujatest küll saab? Surevad nälga?
˅ näita rohkem ˅
2012-01-02 12:27
vaat kelle pärast sina muretsed
˅ näita rohkem ˅
2012-01-02 12:52
ma arvan, et ei nad sure. kui, siis osaliselt ja need, kes on juba praegu poolsurnud olekus..
eks nad peavad siis endale teise koha otsima või vanade kindlate klientidega edasi tegelema. kontakte ei saaks siin enam uuendada, aga valikuid on neil tegelikult rohkem kui ainult see sait. oleneb sellest, kuidas seis on ja mida kliendid teevad. nendel on ka teenust vaja tarbida ju. siin tekib see teema, et kellel on keda rohkem vaja? kas meestel teenusepakkujaid(seksi) või teenustepakkujatel mehi(raha)?
ja sponsorite otsijad. raha saab ka otse kellegi konto peale kanda, selle jaoks ei peaks kellelegi kirju saatmagi. naised avavad endal arve ja arve nr pannakse esilehele, mehed kannavad nende eest hoolt ja kui praeguseid pakkumisi vaadata, siis raha meestel on.
˅ näita rohkem ˅
2012-01-02 15:34
olen täiesti meelitatud kui naised mulle kirjutama hakkaksid, aga seksi ostu müügi keelustamisel on omi häid tagajärgi ja kütustki jääks järele kui kapata kaugele ke... tegema.
˅ näita rohkem ˅
2012-01-02 16:06
Ei noh, iseenesest võiks asi päris huvitavaks muutuda, sest tähelepanupuudus võib naiste psüühikale vägagi tugevat mõju avaldada. Loomulikult siis, kui nad ei tea, mis teoksil. Projektil on vaid paar viga. Esiteks kuidas viia inff kõigi meeskasutajateni nii, et naised haisu ninna ei saa. Ja teiseks: oma till on ihule kõige lähemal ja see pea ei lase ennast naljalt mõjutada.
No ja siis veel see, et kui naised haisu ninna saavad, siis vaevalt, et nad kättemaksust loobuvad
˅ näita rohkem ˅
2012-01-02 16:37
Jotteff, otse vastupidi. Selline aktsioon tuleb avalikustada ja välja peab kuulutama üleIhalise streigi "EI kirjadele naiste postkastis!" . Streik peab hõlmama kõiki meeskasutajaid, alates vanusest....kuni vanuseni.... ning olema rangelt sunniviisiline Streigimurdjaid ähvardab karm karistus Mis aga puudutab oma ihule lähedalseisvat(-rippuvat) ihuliiget, siis mõningane tsölibaat peale suuri pühasid on vaid kasulik nii füüsisele, kui ka vaimsuse arendamiseks
˅ näita rohkem ˅
2012-01-02 16:37
Paraku on naitel hais ninas, aga muus osas on Sul, Jf, õigus
˅ näita rohkem ˅
2012-01-02 16:40
Jotteff, ja kui kättemaksu karta, siis võib ka pangaülekandega võtta, sel juhul jäävad käed puhtaks
˅ näita rohkem ˅
2012-01-02 17:14
vigurvändal on kole plaan..... esmalt lepib meestega kokku et naistele ei kirjuta kuu aega ja siis 3 päevapärast riisub koore....
˅ näita rohkem ˅
2012-01-02 17:17
Esteks pole mul vigur vänt ja teiseks hakkan ma Sulle Janpoiss kirjutama
˅ näita rohkem ˅
2012-01-02 17:19
ei see mitte ei lähe
˅ näita rohkem ˅
2012-01-02 20:03
Oot, Aikon, kuidas seee pangaülekandega käib? olen vist ajast maha jäänud Ja kes sul käsib siis pihku lasta
˅ näita rohkem ˅
2012-01-02 21:58
Jotteff, Sa paned mind hämmastuma Kas Sina, vana mere hunt ja parkunud pihkudega poisslaps siis seda ei tea, et on olemas spermapank sinna võid talletada oma hindamatud aarded
˅ näita rohkem ˅
2012-01-02 22:09
Noo jah... ja viimane võimalus on Türisalu pank
˅ näita rohkem ˅
2012-01-06 01:11
Rõõm näha, et minu uitmõttekesed sedavõrd elavat vastukaja on tekitanud

Paraku on samas saanud tõeks ka minu esialgne kartus, et pikk ja keeruline jutt (minu viga, vabandan veelkord) sugugi mitte kõigile täies mahus kohale ei ole jõudnud. Rõhutaksin siis veelkord pisut pikemate juhtmetega kaaskannataja(te)le, et kunagi kommentaariumis teemaks olnud kütusehinna vastane kampaania oli mul tõepoolest toodud vaid võrdleva näitena ühest sellisest võimalikust kampaaniast - ning üldse mitte sellepärast, et see teema mind isiklikult kuidagi eriliselt erutaks. Samahästi oleks see näide võinud olla õlle või tubaka (või mille iganes muu) hinnatõusu vastane kampaania, kui selliseid vaid kusagil oleks täheldanud (ent paraku ei ole). Või siis Euroopa Liitu astumise või euroga ühinemise vastane või ............ (selle lünga võib nüüd igaüks ise täita, vastavalt oma isikliku rikutuse tasemele).

Kuna esitati ka konkreetne küsimus minu isikliku kütusetarbimise kohta, siis viisaka inimesena vastan sellele. See varieerub nullist (mõnel talvekuul, kui üldse ei sõida) kuni pakutud 100...150 liitrini (mõnel suvekuul, kui sõitmist rohkem). Keskmist ei ole isegi viitsinud välja arvutada, aga kuigi suur see ei ole (aastane läbisõit max 10000...15000 km). Erinevalt keskmisest tüüpilisest eestlasest ei ole ma mingi autopede, linna vahel liigun ühistranspordiga või jalgrattaga ning autot kasutan maal käimiseks ja/või erandolukordades (millegi raskema / kogukama vedamine, öised sõidud, jms) või pikemateks suvisteks tuuritamisteks. Deem, nüüd kisub jutt jälle väga auto- ja kütusekeskseks, aga seda mitte sugugi minu initsiatiivil

Õnneks oli siiski ka neid, kes asjale sisuliselt läheneda suutsid - ehkki lõpuks keeras jutt ikka mölaks kätte (nagu siin foorumis tavaliselt juhtuma kipub). Aga ega ma sellest arutelust suurt midagi oodanudki - lihtsalt presenteerisin laiemale auditooriumile ühte "intellektuaalselt huvitavat ideed" (nagu selliseid teostamatuid fantaasiaid tavaliselt nimetatakse). Rõhutasin juba oma esimeses postituses, et minu eesmärgiks ei ole sellist kampaaniat reaalselt algatada (ma ei ole nii naiivne, et uskuda, et see võiks tõesti käima minna). Lihtsalt huvitav oli sellise mõttega mängida. Nii nagu Lutsu "Kevades" Lible (vist?) arutas, et "paneks jõe teistpidi käima, siis hea vaadata, kui villavabrik seisma jääb"

Kena Kolmekuningapäeva kõigile ja kirglikku alanud aasta jätku
˅ näita rohkem ˅
2012-01-06 01:36
Selline kokkulepe ei ole võimalik. esiteks ei loe enamus mehi seda foorumit siin, teiseks ei saa suuur osa neist kirjutavatest meestest isegi naise profiilis toodus infost aru (millestki keerukamast rääkimata), ja kolmandaks on siin enamuse eesärk kiiresti keppi saada, mitte kuude kaupa virtuaaleksperimente teha.

Sellest ajast kui ma siia praeguse kasutaja tegin, olen ma kirjutanud ise esimesena ehk 1-2 naisele. Nii et mina võiksin ettepanekuga vabalt liituda. Paraku olen ma kardetavasti erandlik erand ja ei muuda vähimalgi määral elu loomulikku kulgu siin.
˅ näita rohkem ˅