Foorum
1
...
3
4
5
...
9
2011-12-10 13:14
nsm, millest sa üldse midagi tead? eesti ajalugu ei teadnud, eesti sportlasi ei tundnud, kogu see lasteteema on sulle samuti võõras. ainult mingi plära tuleb sult, mine hari ennast siis. seda sinu möla pole üldse tore lugeda, kahju et sa ise sellest aru ei saa.
˅ näita rohkem ˅
2011-12-10 13:18
NSM,ja kuidas endal isiklikult on mõtlemisega?
˅ näita rohkem ˅
2011-12-10 13:46
Ma tean, ei räägi ise teemast, ju läbustan. Lihtsalt ühel päeval mitme lehekülge teksti, mille ma sisse logides läbi vaatasin, jäi see minu poold viidatud kõrvalteema rohkem silma kui teema ise.
Mis esialgsesse küsimusse puutub, siis
1. Ettepanek laps viljastada... Ilmselt ei läheks ettepanekuga kaasa. Ei ole maailma viimane mees, kelleta asjad peaks katki jääma.
2. Peale seksi selgitus, et akt toimus lapsesaamise eesmärgiga... Mul tuleks sellega leppida. Siin on ehk väike puhver, et see soov on enne näha (vt. punkt 1).

Mis puutub teema edasikandumisse ja laialivalgumisse, siis igal üheksal juhul kümnest jääb õigus otsusele kedagi valgustada või mittevalgustada naisele.
˅ näita rohkem ˅
2011-12-10 13:51
Ristost saan ma aru, temale on temaatilised probleemid võõrad
˅ näita rohkem ˅
2011-12-10 14:03
mirks. Seda arvan minagi, et nutikas naine, kes tõesti mingil põhjusel soovib n.ö konkreetse mehega last ja ainult endale, ei hakka enne sexi ütlema, et tegelikult tahan vaid last saada. Milleks kisa ja kära tekitada. Teed vaikselt oma plaani teoks. Kui tulemus käes, leiad lihtsa ja loogilise vabanduse, et miks rohkem kokku saada ei soovi.
Selline ette kuulutamine, tundub mulle nagu sihilik närvide proovilepanek hoopis. Nagu tahakski panna meest end kehvasti tundma. Ma arvan, et enamus mehi tunneks end väga kehvasti, kui neile öelda (kas otse või läbi lillede. vahet pole), et nad ei kõllba oma last kasvatama.
See kõlab sama julmalt, kui öelda naisele, et ta ei kõlba iialgi emaks.
˅ näita rohkem ˅
2011-12-10 14:25
Kas keegi teab mõnda sellist juhtumit? Et nii on tehtud? Kaugele see on läinud? On välja ka lõuks tulnud, kes isa on? On laps seda uurinud?
Kas teie ei ole siis kordagi oma sugupuud uurinud? Mina olen küll oma rikast sugulast otsinud

Varem või hiljem peab see "ema" hakkama aru andma. Kasvõi näiteks mingi pärilik haigus jne...
˅ näita rohkem ˅
2011-12-10 14:31
jfjm-ei saa sinagi olenemata oma vanusest ja elukogemusest aru kellegist.
Olen alati seda meelt,et laps vajab ema kui isa.Ma pole kunagi heaks kiitnud poolikuid peremudeleid.
Sinust ehk ei saa teised aru?
˅ näita rohkem ˅
2011-12-10 14:39
misha. sa levitad minu kohta lauslollusi ja valet. selle eest antakse tavaelus vastu kukalt, aga ma ei viitsi sinuga siin kakelda. su jutt ei kannata juba pikemat aega mingit kriitikat.
ps- tegelikult ma tahtsin siin vaid veidi juhtida su tähelepanu sellele, et sa kipud pidevalt oma tegevuse üle kontrolli kaotama ja väljud seega pidevalt teemast, muutud kellegagi isiklikuks jne. sa ei aita teema arengule eriti kaasa. pidurdad pigem
˅ näita rohkem ˅
2011-12-10 14:47
juuksur, mis sa siis ripud mu küljes? üks sama jura sul kuust kuusse... soiu kuidagi omaette.

mr: ühesõnaga sa siis oled sellise asjaga nõus, aga kuidas elatisega jääb? sa oled seda kohustatud maksma, sest seadused on sellised. sul jääb loota ainult naisele, kas ta küsib või ei küsi, aga kui küsib? 18 aastat siiski...

muide, ka mehed saavad naise rasedaks teha, nutikalt
üldiselt nsm ongi hea kui sul lapsi pole, see on ikka õudne teadmine lapsele kui emme pettis eostamise välja. mõni laps võib eluaeg küsida mis tal viga on, et ema nii tegi. pärast teeb veel suitsiidi.... kahju, kõik egoistist ema nimel
˅ näita rohkem ˅
2011-12-10 14:48
Utha,aga kui näed probleemi siis saad ise seda lahendada.lisaks tuimale analüüsimisele võid ju teemat arendada konstruktiivselt
˅ näita rohkem ˅
2011-12-10 14:56
Caribian peaks siin oskama hästi sõna võtta, sellel teemal. Ühes teemas ta väitis, et sebis mehelt lapse ja nüüd elab selle najal. Soovitas veel teistelegi seda nippi.
˅ näita rohkem ˅
2011-12-10 14:58
eks paljud teevad lapse mehe kinnihoidmiseks, naised on nii labased ju. petavad, valetavad ja on veel uhkedki masendavad olendid
˅ näita rohkem ˅
2011-12-10 14:59
Tubli, Risto! Sina said ju minu küsimusest täiesti õigesti aru. Ma ju küsisingi, et kuidas mehed suhtuvad naistesse, kes nende abil üritavad sellist poolikut perekonda luua.
˅ näita rohkem ˅
2011-12-10 15:00
Njah siin võikski keegi ära rääkida omade või tuttavate kogemustest, et mis on selle tegevuse head ja vead.
˅ näita rohkem ˅
2011-12-10 15:04
"mr: ühesõnaga sa siis oled sellise asjaga nõus"

Ehk ma kordaks veel, kui ei saanud aru (see on ka arusaadav, olen ennegi täheldanud). Otse küsijaga ei ole nõus. Kui sellise eesmärgiga tullakse, kuid seda ei öelda mitte enne, vaid pärast, siis lepin. Aga iga akt ei kanna vilja, lihtsalt infoks, tõenäosus tehnilist laadi mittetõenäosuseks suurenes siitki. Aga kui üks ja teine ja kolmas siiski juhtuvad, siis...

Ehk siis, mis ma teen, kui ebatõenäoline stsenaarium, kus naine üritas seksides minust rasestuda lapsesaamise eesmärgil ja tal see ka õnnestus ning kuigi esialgu ta mind ühessegi võrrandisse enam ei kaasanud, hiljem siiski ümber mõtles?

Ka see on asi, millega tuleb leppida. Ma ei näe ka siin mingisugust viisi kõrvale põigata. Kuna laps on minu, siis lisaks sellele, et ma pean ema hakkama finantseerima, üritan last ka otsefinantseeringutega toetada, seda nii materiaalses kui vaimses mõistes.

Või on see kuidagi imelik?
˅ näita rohkem ˅
2011-12-10 15:48
siis on ju kõik tore, nii oleksid võinud kohe teemaalguses kirjutada. kohe teemasse midagi arukat
˅ näita rohkem ˅
2011-12-10 16:12
aga mr, kuidas suhtud oma iha kõige suurema sõbranna mõttesse laps lihtsalt nö väljapetta. seksid näiteks nsmiga (iuuuuu), tema jääb rasedaks ja vot 16 aastapärast saad teada: sul on laps. kuna sa talle vastu ei vaidle, tundub et selline asi on täiesti normaalne või mis
˅ näita rohkem ˅
2011-12-10 16:25
Parmal õigus...mina võiksingi siin teemas sõna võtta..toetun isiklikele kogemustele..
Pean siiski tunnistama,et mingit plaani rasestumiseks ja lapse saamiseks ei olnud...asjad lihtsalt juhtuvad...seega-kedagi teadlikult petnud ei ole...
Edasi..kui ma oleks rasestunud vaesest mehest..oleks olnud tulemuseks abort.Kuna tegemist oli mat.väga heal järjel oleva mehega,kel lapsi ei olnud,siis polnud midagi pikalt mõelda.Tema rõõmustas selle lapse sünni puhul ehk isegi rohkem,kui mina.Ta ei ole mees,kes suudaks end kunagi pühendada ainult ühele naisele...seda ei olnud mõtet ka peale suruda.Konkureerida on võimalik teise naisega,kellegi harjumuste ja tõekspidamistega pole isegi mõtet konkureerida.Täiskasvanut ümber ei kasvata.
See,et mees finantseerib oma lapse ema kulutusi on täiesti normaalne.Oma tutvusringkonnast ei tea mitte ühtki näidet,kes üritaks sellest viilida.
˅ näita rohkem ˅
2011-12-10 16:43
Caribian, ja sellepärast maksadki nüüd kätte, nii oma lapse isale, kui kogu meessoole
˅ näita rohkem ˅
2011-12-10 16:47
Ma maksan kätte?Kuidas see välja peaks nägema?See,et ma ei seksi on mu enda valik..ma tõesti ei hakka oma tervist asjatult ohustama.Seni kuni mu krediitkaardi arved(mis ei ole väikesed) etc on ilusasti makstud...pole ju miskit lahti.Elu on lill.
Kui luua suhe mehega,kes ei suuda neid arveid üle võtta.....siis läheb elu hapuks ja väga koledaks.Mõnes mõttes on see eluaegne vangistus,aga parem kuldpuur kui vabadus rentslis.Igale oma.
˅ näita rohkem ˅
2011-12-10 18:05
ei seksi, aga ometi ulud sellest igapäev. seks ja arved, seks ja arved, seks ja arved... igapäev, igakuu, aastast aastasse
osta vibra endale, ausalt
˅ näita rohkem ˅
2011-12-10 18:16
Parma mina tean üht kindlat ja konkreetset elujuhtumit selles valdkonnas, ehk vist seepärast olengi ma sel teemal siin natukene sõna võtnud. Ema soovis endale saada ilusat last. Valis selleks sobiva meessoo esindaja välja ja 9 kuu pärast saigi selle ilusa ja armsa tütre. Kuna mehe ja naise vanusevahe oli ligi 20 aastat, siis aruka naisena ei hakanud ta meest sellepärast enda külge klammerdama. Kelle laps see oli, kes sündis teadis nii see mees kui ka sündinud laps. Kuna laps eostati just sooviga ainult laps saada, siis mingeid rahalisi nõudeid papale ei esitatud, samas ei olnud ka papakesel mingnit keeldu oma lapsega kohtuda. Valik selle lapse eest hoolitsemise ja suhtlemise osas oli ainult isa enda otsustada, kas ta seda soovib või mitte.

Lapse seisukohalt, arvestades seda mis ajal see oli, siis jah, kindlasti oli see ema poolt ehk mõtlematu ja egoistlik käitumine. Kes see siis ikka tahab, et teda litsi lapseks kutsutakse seljataga ja näpuga näidatakse. Puudujääk oli kindlasti isalikust hoolest ja armastusest, mida kompenseeriti hulgaliselt materiaalsete väärtustega. Aga kindlasti ei ole see laps mitte kunagi süüdistanud oma ema selles, et ta tegi sellise valiku.

See pole ainuke lugu mida ma elust enesest tean. On ka teine analoogne perekonna mudel kus oli kaks tütart ja võin ma ilmeksimatult öelda, et kumbki neist pole mitte iialgi oma ema süüdistanud tema tehtud valikutes. Kuigi tolles loos, kui lapsed küsisid ema käest, et kus on isa, siis vastas ema, et metsas-kännu otsas.

Kahjuks on küll minu poolsed teadmised ainult naiste ja laste mõtetest ja kahjuks puudub meeste, keda laste eostamiseks kasutati poolsed mõtted ja emotsioonid.

Erinevalt kaasaegsetest nn tarkadest naistest, kes kasutavad lapsi oma majandusliku heaolu kindlustamiseks ära, need naised said mõlemad ise oma finantsidega üli hästi hakkama, ilma et oleks keegi puudust tundnud.Pigem võiks isegi öelda, et nende mõlema naise lapsed olid isegi liiga ära hellitatud.
˅ näita rohkem ˅
2011-12-10 18:23
sheeba ja mis peremudeli need lapsed siis endaga kaasa võtavad? Teevad sama tulevikus või väldivad sellist olukorda? On need lapsed suured juba? Või lapsed arvavad, et lihtsalt nii peabki olema? Huvitav oleks seda laste käest küsida.
˅ näita rohkem ˅
2011-12-10 18:33
ma olen ise täheldanud hoopis sellist asja, lapsed ei lähe mitte oma vanemate moodi vaid vanavanemate moodi. lapsed ei tee samu vigu mis vanemad tegid, aga kaudselt nad võivad teha, aga teises võtmes. kui sul on ees halb eeskuju, sa tahad ise paremini teha.
˅ näita rohkem ˅
2011-12-10 18:50
eks see alfaisane seksipuudusest jalga lasigi.
˅ näita rohkem ˅
2011-12-10 18:52
Parma, see peremudeli kaasavõtmine on nõrk jää. Ühe vanemaga pere lapsed eelistavad ka ise üksielamist? Ja samamoodi, kahe vanemaga mudel puristab aastasadu sama jada?
˅ näita rohkem ˅
2011-12-10 19:13
mriks. Mis nõrk jää. Ma ei väida, vaid küsin et, mis mudeli nad kaasa võtavad?
˅ näita rohkem ˅
2011-12-10 19:21
Parma, need lapsed on kõik ise täiskasvanud, abielus ja ise laste emad ja üks neist isegi juba varsti kahe kordne vanaema. Keegi neist ei ole kaasa võtnud endaga seda peremudelit, kus nad on kasvanud. Järelikult siiski ei saa me ju väita seda, et laps võtab kaasa sama peremudeli, kus ta on ise kasvanud. Ehk see kuidas on nende elu läinud annab sulle vastuse, mida nad on mõelnud sellise üksik vanema lapsena kasvamisest.

Me küll siin lahkame seda kui naine otsustab, et tahab ainult last mehelt, aga miks me ei diskuteeri teemal meestest, kes on naisele lapse teinud ja jalga lasknud?
˅ näita rohkem ˅
2011-12-10 19:25
kas see algne laps eostati siis aastal 1910? kui need lapsed on juba ise vanaemad... väga segaseks kisub
˅ näita rohkem ˅
2011-12-10 19:26
Oot-oot Push...mingis teises teemas vihjasid,et kui laps ja muud koduloomad ära ..võiks mõne mehe külla kutsuda.Minu puhul need asjad nii ei käi...minu koju pääseb ainult mees,kellega on juba tekkinud tõsine suhe.Oma lapse koju ma suvalist isast ikka vedama ei hakka.Tean,et paljud teevad seda....see näitab ainult naise madalust...
Mis puutub tervise ohutusse...sa pole ilmselt kursis HIV levikuga Eestis..ma ei kavatse seda hankida,mitte mingil moel.Testin end igaks juhuks iga 3 kuu tagant(ma ei seksi,aga seda võib ka teisiti hankida).Muudest kenadest haigustest(seenhaigused,millest vabanemine ei olegi enam võimalik)ei hakka siinkohal rääkima.
Kiimlev emane on odav vaatepilt.
˅ näita rohkem ˅
2011-12-10 19:29
Aga nüüd veel paar mõtet. Kui see üksikema laps on kuskil koolis/lasteaias ja siis on isadepäeva üritus. Kindlasti olete käinud sellisel üritusel ja mina pole veel näinud ühtegi rõõmsa näoga isata last. Isa ostetud asjad ei tee seda nägu seal üritusel rõõmsaks. Mida pole seda pole!! Vot see hetk võiks lapse käest küsida, mida ta tunneb ja kas nii on lahe?
Tütarlapsed võtavad isast eeskuju ja isa on nende kangelane!!
Poisslapsed peavad ilma isata hakkama suht vara ise seda kangelase rolli mängima! Vahel ka liiga vara. Kindlasti olete mõnel üksikemal "külas käinud" ja siis väikepoiss mängib kaitsvat mehe rolli.
Kas nii peabki olema?
˅ näita rohkem ˅
2011-12-10 19:29
Misha, mina olen sündinud oma pool sajandit hiljem aga olen ka juba tükk aega vanaisa
˅ näita rohkem ˅
2011-12-10 19:31
Küsimus jättis mulje kui seisukoht. Kui ei olnud nii, siis ei olnud.
See, kuidas kulgeb lapse edasine elu üksikvanemaga kasvades, sõltub kasvatusest, valikutest, võimalustest, juhusest.

Kui isata kasvanud poiss kord pätiks sirgub, siis pole põhjust vaja kaugelt otsida.
Kui kahe vanemaga kasvanud poiss pätistub, siis mis?
˅ näita rohkem ˅
2011-12-10 19:32
sheeba. minuarust sellised "isad" kes jalga lasevad. Need on mingid mõttetud töllid. Kui julged teha, siis pead ka julgema vastutada kogu selle krempli eest!!! Olgu siis see tegu milline tahes. Kui tahad kunn olla, siis pead ka kuningana käituma. Julgelt, asualt ja näitama isiklikku eeskuju!
˅ näita rohkem ˅
2011-12-10 19:34
mriks. Just! Kas üksikema suudab kasvatada mehest mehe? Kas üksikema suudab kasvatada tütarlapsest naise?
Või kasvatab lapse samasuguseks nagu tema oli?
˅ näita rohkem ˅
2011-12-10 19:36
Kahe vanemaga ja pätistub siis on kaks valikut: 1 kas kasvatus oli mõlemil nõrk või pealsikaudne 2. Üks vanematest tegi seda ikkagi kõikseaeg üksinda.
˅ näita rohkem ˅
2011-12-10 19:37
parma, eestis ei küsi seda lasteaias mitte keegi. eestis on kõige rohkem üksikvanemaid, kreekas oli kõige vähem. kõik on harjunud ja üksikemadus ongi juba nii normaalseks muutunud, et meestel polegi muud teha kui jalga lasta

demi: issand, miks sa hiv teste teed, sa oled dispanseri kuldklient, krt maksumaksja raha eest ka veel

delfis oli teema miks lapsed on agressiivsed. seal leiti põhjuseks ema negatiivsus lapse suhtes. ma hetkel ei viitsi linki otsida.
˅ näita rohkem ˅
2011-12-10 19:41
Jah parma, müts maha selliste meeste ees, kui mis seal salata, selliseid supinahku, kes sedasi käituvad on ju väga palju. Mina isiklikult tean kindlalt kohe kahte sellist jobu.

Ja tead jube kahju on ju see, et me ei saa ise endale vanemaid valida. Tuleb leppida olemasolevatega, kasvada suureks ja püüda ise paremini käituda.

Tead selleks, et olla vanaema ei pea ju olema eelmise sajandi alguse mudel, jutt on kuuekümnendale lõpu ja seitsmekümnendate alguse aastakäigu mudelitest
˅ näita rohkem ˅
2011-12-10 19:41
Jah parma, müts maha selliste meeste ees, kui mis seal salata, selliseid supinahku, kes sedasi käituvad on ju väga palju. Mina isiklikult tean kindlalt kohe kahte sellist jobu.

Ja tead jube kahju on ju see, et me ei saa ise endale vanemaid valida. Tuleb leppida olemasolevatega, kasvada suureks ja püüda ise paremini käituda.

Tead selleks, et olla vanaema ei pea ju olema eelmise sajandi alguse mudel, jutt on kuuekümnendale lõpu ja seitsmekümnendate alguse aastakäigu mudelitest
˅ näita rohkem ˅
2011-12-10 19:44
Sheeba aga kõikse ägedam on asjajuures see, et NAINE ise on valinud voodisse minekuks just sellise supinaha!!
˅ näita rohkem ˅
2011-12-10 19:46
Kaks vanemat vs üks vanem. See on juhused, valikud, võimalused, võimaluste puudused.
Mõnikord on kaks halvem valik kui üks. Ja mõnikord on, mõnikord ei ole vanem selles süüdi. Mõnikord ei ole mitte midagi teha.
˅ näita rohkem ˅
2011-12-10 19:49
parma, naised ei vali, mehed valivad ja tegutsevad. naised alistuvad ja kurdavad
˅ näita rohkem ˅
2011-12-10 19:53
mriks. Milline valiku või juhuse puudus sunnib lapsel pätiks kasvada, ilma et vanemd sekkuks?
˅ näita rohkem ˅
2011-12-10 19:59
Parma, ütle palun, kas on ühelegi mehele otsaette kirjutatud, et ta on jobu?

Ikkka on ju nii, et õhtul õeldakse, et tule kena laps, onu viib su lossi ja hommikul ärgates öeldakse, et lenda ära kole lind

Aga see pole kohe kindlasti selle teema mõte ju. Ma tahan siiski lisada, et lapsi on küll võimalik erandjuhtudel saada üksinda, kuid tavaliselt läheb selleks ikka kahte inimest vaja.
˅ näita rohkem ˅
2011-12-10 20:07
Parma, minu 19:46 kontekst ei olnud lapsega seotud, vaid sellega, et üksikvanem on teinekord üksikvanem ja sul ei ole selle kohta mitte kui midagi öelda, nii lihtsalt on.

Aga oled sa nõus, et kasvatus on määravam kui vanemate arv? Mina nimelt arvan nii.
˅ näita rohkem ˅
2011-12-10 20:21
Kasvatus on muidugi määravam, kui vanemate arv aga kahe vanemaga on sellest kasvatusest rohkem kasu.
Teadlikult valitud üksikvanema roll? Kes küll sellise valiku teeb ja miks?

Sheeba. On küll otsaette kirutatud ja suurelt. Samamoodi on see ka nistele otsette kirjtuatud. Tuleb osata vaid seid lugeda.
˅ näita rohkem ˅
2011-12-10 20:29
Teinekord tuleb selliseid valikuid teadlikult teha, teinekord pannakse see valik teise poolt ette, mis iganes selle siis põhjustab, see juhtub.

Sa vist ise käid ka pereemasid ära tinistamas. Kui pereema meeltesegaduses selle üles tunnistab või vahele jääb ja Lembit kohvrid pakib, siis oled ise ühe üksikvanemaga pere tekitanud.
˅ näita rohkem ˅
2011-12-10 20:37
Parma. Miks teeb üks naine sellise valiku teadlikult ja teine seatakse sellise valiku ette, on iseenesest väga raske vastata, eriti kui ise pole selliseid valikuid pidanud tegema. Kindlasti ei ole üksikvanema rolli teadlikult valinud naine teinud seda soovist, omale penisoni eaks karkude kaenla alla kasvatamise eesmärgil. Ehk on see emainstinktist tulenev soov.

Jah, ka selles olen ma sinuga nõus, et sellised mehed võiks või peaks ära tundma juba kilomeetri pealt. Kuid kas on siis armastus pimestanud neid naisi või on olnud noorus see mille pärast on taolise lugemisoskuse pärssinud, seda ma ei tea. Äkki mõlemad sümptomid korraga.

Ka see,et üks korralik ,kohusetundlik ning armastav ja hooliv ema suudab ka üksi kasvatada üles tubli ning korraliku lapse. Ja on teada ju küll juhtumeid, kus kõrgelt austatud , ühiskonna silmis väga tugevast perekonnast on kasvanud pätid ja kurjategijad.
˅ näita rohkem ˅
2011-12-10 20:43
Pläma..võtke ette Äripäeva koostatud edukate top500..uurige nimesid esimeses kümnes ja uurige nende inimeste tausta...6 sellest topist on üksikemade lapsed.Pole mõtet asja keeruliseks ajada...tehke statistikat,kellest saab pätt ja kellest mitte..
˅ näita rohkem ˅
2011-12-10 20:48
Kasvatus loeb..ambitsioonikus...mitte vanemate arv.tegelikult.Mingil määral ka sünniaeg-kaart.
Minu kasvatusideoloogia kiitis heaks eesti aasta õpetajaks valitud pedagoog..minu ideoloogia on väga lihtne-toitumisahel...kui hästi ei õpi,siis targaks ei saa,kui oled loll,siis palju raha ei saa ja kui palju raha ei saa,siis ilusat ja head naist ei saa ja lapselapsed tulevad shrekid...kas sa tahad oma emale sellist jama teha?.Ei taha..on vastus ja asutakse hoolega õppima.
˅ näita rohkem ˅
1
...
3
4
5
...
9