John - minu meelest ma pole omastamist oma vastustes kordagi eriliselt toonitanud.
minu jaoks ei ole see negatiivse tähendusega, peremudeli konteksti paigutatuna kohe kindlasti mitte.
kuna endal pole normaalset pereelu olnudki, siis ei saa pere ja sellega seonduv kunagi minu poolt negatiivse suhtumise osaliseks ja ei saa olema ka mingit mudeli sisse surumise kartust ja tunnet, et ma ennast sidudes sellega midagi kaotan. pigem saan juurde. see tuleb sellest, et ma ise pean selliseid suhteid vundamentaalseks, normaalse elu osaks.
ok, kui tahad, ma võin põlguse asendada ka vastumeelsusega ja ebameeldivustundega. kas see on parem?
igal juhul võrdus peremudel sulle millegi vastuvõetamatuga, muutusid ettevaatlikuks. ma lähtusin sellest, mida sa ise olid oma protestivaimus siia kirja pannud ja arvasin, et sa pelgad enda sidumist ja sisuliselt ma ei eksinudki palju. sa võiksid ka ennast siduda, aga siis sa looksid enda jaoks kindlasti hoopis teistsuguse suhte, kus need sidemed pole nii paika pandud.
sind on vist kodus nelja seina vahel kunagi hoitud või mis?
ma ise ei arva, et suhtes olemine kängitseks kuidagi rohkem mu vabadust. kuhu siis see kaob? ma otsustan ju omal vabal tahtel ennast kellegagi siduda, keskenduda peale enda siin elus ka millelegi muule ja korraga ma pole enam vaba? loomulikult kaasneb sellega teisega arvestamine, rohkem kohustusi, vastutuse teema, samad soovid jne, aga ma eeldan, et ma saan olla sama inimene, kes ma olin enne suhte alustamist, ainult ma olen seda siis teistmoodi. kui suudad enda ja teise vajadused vastavusse viia, siis probleemi pole.
mis rollidesse puutub, siis jah, rida inimesi soovib endale perekonda, aga ma pakun, et selle loomisel ei lähtuta
mitte soovist olla paigutatud teis(t)e poolt mingisse kindlasse soorolli (olenevalt kasvastusest on muidugi alati erandeid, aga ma arvan, et need isikud, kes saavad ise vabalt omale suhteid ja rolle valida, eelistaksid ka seda teistmoodi teha),
vaid pigem vajadusest kuuluda kuskile, olla keegi, olla osa millestki, mitte olla üksik, kasvatada järglasi jne.
enda sidumine ja sellega kaasnev peaks tulema pigem sisemisest vajadusest kui kehtivatest tavadest.
kui tegu pole sulle loomuomase vajadusega, siis sa muidugi teed vastupidi.
minu meelest pole probleem mitte selles, mis on klassika või millise mudeli me peaks endale valima,
vaid hoiakutes, mis on oma olemuselt muudetavad, aga kuna need kipuvad varajases eas kasvatusega meisse kinnistuma,
siis ei suudeta neist enam vabaneda. nii et kui küsimus on selles, kui vabad me oleme, siis kumb meist siis praegu seda rohkem on - kas sina oma eelarvamustega teatud soorollide osas või mina, kellel neid pole ja kes võtab seda kõike veidi vabamalt.
ei häirinud mind ka juhuslikud teksti sisse lipsanud väljendid nagu „suhte edasiarendamine“ jt