Foorum
2009-12-20 01:02
teadsin, et sina Aikon mind hätta ei jäta nii armas sinust, mis ma küll teeksin kui mul sind ei oleks pool elu oleks kohe seismas ja elamata

leidisn ise kah oma kunagisele retseptile ligilähedase...

250 gr margariini voi void
2 kuhjaga dl suhkrut
1,5 dl tumedat siirupit (mina tegin siirupi 150gr suhkrut ja 50 vett)
2tl jahvatatud nelki
2tl ingveripulbrit(pole leidnud kasutan varsket)
5 sl kakaojoogi pulbrit
2 muna
1tl soola
8 dl jahu
Seejarel panen maitseained koos suhkruga koogikombaini ja peenestan ara,parast voi siirupi sisse ja seejarel ka maitseained.Lasen jahtuda, seejarel mikserdan kymmekond minutit, lisan munad ykshaaval koguaeg mikserdades ja jahu katega sotkudes.Tainas on valmis kui kausi kylge ei jaa enam.Seekoik votab aega nii tunnikese.Taigna panen kylmkappi puhkama vahemalt pooleks paevaks.


aga nüüd kööki ja keetma kell ju nõnna poisike, pole kolmgi saanud
˅ näita rohkem ˅
2009-12-20 01:07
Ilma minuta teeksid täpselt sedasama, mis enne mind ja pärast mind kah .
Ära ülista ega kiida enne koidikut
˅ näita rohkem ˅
2009-12-20 02:17
aikon, ega siis koidik enam kaugel pole

aga see retsept mis siia lisasin.. ülipuudulik.. tegemise käigus avastasin vaid 2 asja vürtsidest kirjas, kuid see vürtside jada peaks olema kaneel, nelk, ingver, kardemon, muskaat, valgepipar, mustpipar ja kui miski ütlemata jäi siis lisa ise ja ütle siia kah.. kogused võiks olla siis mida lahjem seda rohkem mida kangem seda mõõdukama käega.. aga mitte alla kuhjaga tl täie valget pipart võiks vähm kui kuhjaga olla.. pigem pool lusikat, musta võiks triiki olla, kaneeli panin südamest (2 spl vähemalt) ingverit sai kah 2,5 tl, eks homme valmib küpsetis, annan teada, kas jäin elama või mida veel retseptis muudaksin
˅ näita rohkem ˅
2009-12-21 01:30
nii küpsetamine tehtud ja tulemus on KOHUTAV olgu nii hull see asi kah pole, maitse on täitsa OK ja küpsenud asi on selline mõnusalt mure.. nagu liivataignast tehtud küpsised, midagi sellist, KUID see tainas ise on KOHUTAV, koos ei püsi, rullida ei saa, paras ajuden****, tegin asja ringi ja pistin külma... kui taas ärkan, eks siis proovin, mis siis välja tuleb ja annan ka siia teada


väike retsept kah, lihahimulistele
umbes 1,5kg liha
palju peterselli
3dl granaatõunamahla (100%)
sojakastet, 2 puljongikuubikut

segada asjad kokku ja liha sisse ligunenema ööläbi kindlasti ideaalis kauem.

1dl majoneesi
1dl hapukoort
1 lahtilöödud muna
basiilikut, tüümiani jne mis endale meeldib

segada kokku ja saadud tulemusest poolega määrida üle liha ja kui teha ahjus kartulit, siis ka kartulid.... poole küpsemise ajal keerata kartulitele teine külg (liha võid keerata kui soovid) ja määrida taaskord kõik üle ja oodata valmimiseni... P.S. kartulitele võib lisada ka soola

küpsemisel arvestada umbes 1kg liha on 1tund... kui liha on õhemad tükid, siis küpsemise aeg väiksem (ise kasutan kuni 15cm kõrgeid tükke umbes nagu säästukas müüdav odav liha hetkel on) kartulid on umbes sellised 3*4*6 ja küpsevad tunniga kenasti ära

kena katsetamist
˅ näita rohkem ˅
2009-12-22 00:35
nii ja siit siis PIPARKOOGID (minu nägemus asjast)
siirup
7dl suhkrut
2dl vett
suhkur pruunistada ja valada vesi otsa segada kenasti ühtlaseks ja tuli alt, soovitav on kasutada suurema põhjaga potti ja nö, paksupõhjalist, diameeter kuni 24cm jääb sellise suhkrukogusetegemiseks väikseks, ja kasutada maksimaalset kuumust

250-300g võid
1dl hapukoort
4 muna (suurus s) või 3 mina (suurus L)
1kg jahu (+ kuni 300g igaksjuhuks)
5spl tumedat kakaod
1dl vett
1tl sidruni hapet
1tl soola (natuke vähem)
1tl soodat
2tl küpsetuspulbrit
3tl kaneeli
2tl kardemoni
1tl valget pipart
2tl musta pipart
2tl vürtsi
2tl nelki
3tl ingverit
2tl muskaatpõhklit


tegemine

kuumale siirupile lisada eelnevalt kokkusegatud vürtsid ja panna potti ka või, segada ja jahutada kuni või sulamiseni. kui on saavutatud munadele ohutu temperatuur, lisada munad (võib eelnevalt lahti lüüa, kuid pole vajalik) hapukoor ja vesi kokkusegada ja potti panna, segada segu kenatsi ühtlaseks, kakao+jahu+sidrunihape+sooda+küpsetuspulber sõeluda sisse ja segada puulusikaga tõstvate liigutustega segu ütlaseks, tegu on väga paksu "kartulipudruga" mis jääb külge nii labidale millega segad, kui kätele küll potile, aga siiski kukub tükina ja on tükk. pista ööks või veidi kauemaks külma. välja võttes saab puulabidaga kenasti sealt tükki välja vajutada ja kergelt jahuse käega vormida ja rullida. mide õhemalt rullitud seda parem on tulemus... suhu jääb kergelt vürtsikas mekk, pole läägelt magusad (glasuurimiseks väga hea omadus), on krõmpsuvad, mitte kõvad, 200 kraadises ahjus peaaegu, et 5 minutit küpsevad


head katsetamist ja vajadusel ära häbene küsida vajadusel ka ära kõhkle helistamises
˅ näita rohkem ˅
2009-12-23 00:18
Neid piparkooke sööks küll aga nad on leidmataveel
˅ näita rohkem ˅
2010-03-25 17:48
unarusse on see lehekülg jäänud....

naistetarvis suvi tulemas ja figuura vajab hoidmist

300g kanafileed
100g spargelkapsast
100g kapsast
100g porgandit
1 kartul
vett
peterselli
(sibulasööjatele sibulat ja miks mitte ka küüslauku ja paprikat)
soola, pipart

kõik valmistada potis ja rasvavabalt
˅ näita rohkem ˅
2010-04-16 12:07
Chateaubriand


400 gr veise sisefileed
2 kuni 3 viilu röstsaia
2 küüslauguküünt
70 gr võid
soola, pipart
Maitsesta liha soola ja pipraga. Kuumuta grill või pann tulikuumaks, lisa soovi korral pisut õli ja prae liha lõikepinnad ja küljed pruuniks. See võtab ca 10 min.Vahepeal sedapurustatud küüslauk ja või ning määri selle seguga röstsaiaviilud. Kuumuta ahi 180 kraadini ja küpseta saiad kuldseks. Serveeri liha otse küüslaugusaialt. Kõrvale sobib kerge roheline salat.
Head isu!
˅ näita rohkem ˅
2010-04-21 16:48
Issand kui aramas, et see teema veel nii pikalt üleval...

Eile tegin: lõhe porro shashlõkk 2 inimesele.

söegrill
bambuse vardad 6tk. (pane 30 min enne praadimist külma vette)
lõhe filee 500-700g
porro 2tk
kirstomatid (väike karp)
soola, pipart.

Kala filee lõigata kuubikuteks (2-3 sm.) maitsta pipra ja soolaga, kuubikud +porro lõigud+kirstomat torgata vardale.
Praadida tuulevaikse ilmaga 15-20 min.

Head isu
˅ näita rohkem ˅
2010-04-21 17:25
ÜKS ERITI HEA DIEET ihalistele,kui kevad käes ja kaugel see rannahooaegki on :Võrdsetes osades SEX;KUIVIKUD JA VESI,kui kaal miskipärast ei lange,jätame JAHUTOOTED ÄRA
˅ näita rohkem ˅
2010-04-21 17:29
hea lühike retsept
˅ näita rohkem ˅
2010-04-21 17:29
No näed siis Näljane Boom on lagedale ilmunud
˅ näita rohkem ˅
2010-04-21 17:32
aikon62 rõõm sind naha - tore ja viisakas inimene
˅ näita rohkem ˅
2010-04-21 17:49
Boombastic: Rõõm on minu poolel
Kõhnaks oled oma rännakutega jäänud Aga pole viga, küll kosud siin
˅ näita rohkem ˅
2010-04-22 10:38
see oli hea.... naersin pisarateni. olete andekad.
mina siis tegin vastukaaluks kokteili,et kurk kuivale ei jääks suurest söömisest
50g.naerupisaraid koos hommikuse 200g.. naeratusega,zeikida ja juua võimalikult värskelt
tõstab,potentsi ja toonust-terveks päevaks!
head tarbimist
˅ näita rohkem ˅
2010-04-22 11:17
Seda viimast retsepti peab proovima
˅ näita rohkem ˅
2010-04-22 11:21
tee seda kindlasti,usu sa ei kahetse...kui ületad retseptis antud koguseid.
siis see annab tiivad mmmmmm......
˅ näita rohkem ˅
2010-04-22 11:25
Lennata, lennata tahaks Ainult kireda ei tohi
˅ näita rohkem ˅
2010-04-22 11:30
või kui,siis vaikselt ja teki all
˅ näita rohkem ˅
2010-04-22 11:35
ja veel,mida inimese hing ikka ihkab peale neist suurepärastest retsepide kogumikest siin,valmistatust söönuks ja joonuks saades.
ikka suureparast ja rahulikku und,koos eelnevalt tehtud kõrge lennuga
täiskõhuga,tuleb ikka ju hea uni
˅ näita rohkem ˅
2010-04-23 13:17
paluks siia ikka rohkem retsepte...
˅ näita rohkem ˅
2010-04-23 13:57
Pärast mitut külma- ja talvekuud on lõpuks kätte jõudmas suvi ja
grillimishooaeg. Seega on oluline värskendada oma mälu selle peene värskes
õhus toimuva toiduvalmistamise etiketi osas, kuna see on ikkagi ainus
toiduvalmistamise viis, millega "tõeline" mees tegeleb - ilmselt sellega
seonduva kõrge ohuteguri tõttu.
Kui mees pakub välja, et ta grillib, järgneb sellel allpool lahtiseletatud
ahelreaktsioon:
Protsess...
(1) Naine ostab toidu.
(2) Naine valmistab ette salati, köögiviljad ja magustoidu.
(3) Naine valmistab liha ette grillimiseks, asetab selle kandikule koos
vajalike toiduvalmistamisvahendite ja -kastmetega ning viib selle mehe
kätte, kes viibib grilli kõrval - käes õlleklaas.
Nüüd tuleb oluline osa:
(4) MEES ASETAB LIHA GRILLILE.
Protsess jätkub....
(5) Naine läheb tuppa, et panna valmis taldrikud ja noad-kahvlid.
(6) Naine tuleb välja, et öelda mehele, et liha kärssab. Mees tänab teda ja
palub naisel tuua veel üks õlu, kuni ta olukorda lahendab.
Taas oluline osa:
(7) MEES VÕTAB LIHA GRILLILT NING ANNAB SELLE ÜLE NAISELE.
Protsess jätkub....
(8) Naine paneb valmis taldrikud, salati, leiva, noad-kahvlid, salvrätid,
kastmed ja toob need lauale.
(9) Peale söömist koristab naine laua ja peseb nõud.
Ja nüüd kõige tähtsam:
(10) Kõik KIIDAVAD ja TÄNAVAD MEEST tema saavutuste eest toiduvalmistamisel.
(11) Mees küsib naiselt, kuidas tollele meeldis, et mees "vahelduseks süüa
tegi" ja naine "puhata sai". Nähes ärritunud nägu, nendib mees, et mõningad
naised ei ole kohe millegagi rahul...
˅ näita rohkem ˅
2010-04-23 14:01
aga miks naine ise ei grilli?
˅ näita rohkem ˅
2010-04-23 14:19
4 ja 7 punkt võiks ika samuti olla naise teha, muidu äkki mees keerab midagi p..se
˅ näita rohkem ˅
2010-04-23 15:48
Uman, naine tahab ka ju vahest puhata ja poistega õlut juua
˅ näita rohkem ˅
2010-04-23 16:49
Ja nüüd kus KssKss on oma tubli meespoole,lubanud peale väsitavat grillimisprotsessi teenitud puhkusele....diivanile ja aega endal laialt käes, siis ehk võiks ka mõne napoleoni koogi valmis teha
˅ näita rohkem ˅
2010-04-23 17:09
aga naised ei joo õlut. õlu on mõru ja kibbe
˅ näita rohkem ˅
2010-04-23 17:19
Aikon aga paneme siis retseptuuri siia Või pean poest ostma??
Uman, ei ole see õlu midagi nii mõru ja kibe
˅ näita rohkem ˅
2010-04-23 18:38
Uman õlu on peale sauna täitsa hääää.... ja grilli juurde ka
˅ näita rohkem ˅
2010-04-23 19:31
ah kusss naised, ajate siin õlle isu peale
˅ näita rohkem ˅
2010-04-23 22:43
Mul on juba
˅ näita rohkem ˅
2010-04-23 22:44
lubasin endale ühe väikse tuborgi õlle. viivuks teda oli...
aga nüüd joon veini, südamele hää ja põksubki paremini
˅ näita rohkem ˅
2010-04-24 11:54
maailma parimad kokad pidid mehed olema ja kes neid maast-madalast juhendas,õpetas-ikka emme pliidi ääres ...
˅ näita rohkem ˅
2010-04-27 09:26
kevadine hommikusöök:

1 õun.

Pese õun puhtaks ja söö rahulikult kiirustamata.

Head isu.
˅ näita rohkem ˅
2010-04-27 09:56
Veel kergem kevadine hommikoode

0,5 kg soolapekki
1 päts leiba
1 suur sibul
2 liitrit rammusat piima (soovitatavalt talunikult ostetud)

Lõila pekk, jämedate viiludena leivale, koori sibulja lõika ratasteks ning pane pekiviilule, vala piim suurde tassi....

Ja head isu
Loodetavasti peab lõunani vastu
˅ näita rohkem ˅
2010-04-27 16:21
sinna veel juurde hapukoort, heeringat ja minek....
˅ näita rohkem ˅
2010-04-27 17:06
Lihtne õunakook.

1. Võtke külmikust 10 muna, asetage 7 järelejäänut lauale ja tõmmake köögipõrand lapiga puhtaks.

2. Võtke kausike, koksake koor vastu kausikese serva katki, munakollased kallake kausikesse ja munavalged suuremasse kaussi.

3. Pühkige laualt munasisu. Nii, teil on nüüd kausikeses 5 munakollast.

4. Võtke mikser, asetade paika need traadist asjandused ja vahustage munakollased.

5. Proovige uuesti need traadist asjandused miksri külge kinnitada, aga seekord vajutage nad tugevamini pesadesse.

6. Vahustage.

7. Peske nägu, kael, käed ja selg, raputage munakollane kõrvadest välja. Teil on nüüd kausikeses 2 vahustatud munakollast, just õige kogus.

8. Katke köögimööbel mingi riidega ja kinnitage kleeplindiga ajalehed seintele ja lakke.

9. Võtke jahu.

10. Kallake 200g jahu mõõdutopsi ja puistake see kausikesse. Ülejäänud 800 g pühkige laualt ettevaatlikult pakki tagasi.

11. Vaadake uuesti üle, kas ajalehed on hästi lakke ja seintele kinnitatud ja hakake tainast mikserdama.

12. Peske jahutolm dušši all maha.

13. Asetage käeulatusse jood, plaastrid ja side.

14. Võtke 4 õuna ja terav nuga, koorige õunad, puhastage pöial joodiga ja siduge haav sidemega kinni.

15. Tükeldage õunad väikesteks kuubikuteks ja pidage meeles, et koogile on vaja 2 õuna ja ära võib süüa ainult pooled. Puhastage joodiga osutav ja keskmine sõrm, neile saate plaastri peale panna.

16. Korjake munavalgest välja kõik kooretükid, ja vahustage see kõvaks vahuks ja puistake 100 g... ah teil juba suhkur sees ja pool kilo! Olete meisterkokkaja, taipasite, et 100 g on ikka väga vähe. Peske külmkapp puhtaks, kuivades ei saa seda munasuhkrut enam maha.

17. Kallake tainakaussi järelejäänud 1 õuna tükid ja munavalge+suhkur, segage ettevaatlikult, te olete selleks juba väga väsinud, et veel midagi pesta.

18. Kallake kausi sisu küpsetuspannile ja asetage praeahju. Tunni aja pärast, kui kook pole pruunistunud, lülitage ka praeahi
küpsetusrežiimile.

20. Kui kõrbelõhn teid üles ajab, ärge tormake tuletõrjesse helistama, aitab ka akende ja praeahju avamine.

Peale võetud kohustuse täitmist ja läbielatu rahustamiseks on teil täielik õigus minna poodi ostma torti ja midagi kangemat…
˅ näita rohkem ˅
2010-04-27 17:11
EI EI EI poisid, korralik seapekk ja maaleib, korraliku maapiimaga ja ei mingit sibulat ja heeringat ja hapukoort, see on juba uus retsept, kus on sibul heeringas ja hapukoor

aga ma lisaks siia siis oma miskise soperduse

http://grill.selver.eu/retsept/50/ siin ka pilt näha

Eeltöö kuni 30min.

Kogus umbes 8-le inimesele!

Mida vaja läheks:

* 2,4kg liha (näiteks siga)
* 10 spl kirsiäädikat (sherry vinegar)
* 12 spl õli (extra virgin oliv oil)
* 1 spl basilikut (sobib kasutada ka värsket)
* 1 spl tüümiani (sobib ka värske)
* 2 tl meresoola (soovikorral rohkem/vähem)
* 0,5 tl valgepipart
* 1 tl mustpipart

Soovikorral võib veel lisada:

* 1 suure punase sibula
* 2 keskmist küüslauguküünt
* juustu
* röstitud seemneid

Kuidas teha:

Liha võib lõigata viilakateks või Å¡aÅ¡lõki tükkideks. Valida nõu, kuhu liha mahub ja kõik maitseained kokkusegatuna lisada nõusse ja see järel liha juurde. Segada korralikult läbi. Marineerumiseks minimaalselt 4 tundi, ideaalis 24 tundi. Küpsetada grillil nagu ikka liha ja Å¡aÅ¡lõkki. Valminud lihatükk katta soovikorral juustuga ja võib peale puistata röstitud seemneid (seeder, seesam, päevalill jne. ka pähklid annavad hea maitse)

HEAD ISU ja rannahooaeg tulemas, voldid sirgu süüa vaja , see tunduvalt lihtsam kui konte turritama saada
˅ näita rohkem ˅
2010-04-28 16:40
selle viimase peax proovima, lambaliha juba ei maiste
˅ näita rohkem ˅
2021-05-23 16:46
Kokkame.
˅ näita rohkem ˅
2021-05-25 18:28
Rääkige, mida täna sööte, midagi kiiret ja lihtsat. mul pole omal mingit head mõtet, aga pole ka jõudnud veel täna süüa. Räägitakse, et armastus pidavat käima kõhu kaudu ja näljane inimene pole kõige paremas tujus.
˅ näita rohkem ˅
2021-05-27 00:02
I eat pussy
Violiina, näljane inimene ei tohi poodi minna, muidu ostab igasugu tühja-tähja kokku.
˅ näita rohkem ˅
2021-05-27 17:36
lõhe-ja ahvenasupp, täielik gurmee kiirelt ja lihtsalt toodi kohvikus lauale mitte ainult armastus ei käi kõhu kaudu.....ega koriseva kõhuga seksida ka kuigi romantiline pole
˅ näita rohkem ˅
2021-05-27 17:48
kiire ,maitsev ja väga toitev , pliinid kalamarjaga
˅ näita rohkem ˅
2021-05-27 17:56
mmmjaaa selle kalamarja söödaks mõnele hulkuvale kassile ja pliine vitsutaks pigem hapukoore sisse kastetuna
˅ näita rohkem ˅
2021-05-27 17:58
nu jaaa ,kuidas kellelegi aga mitte kassile hulkuvale .
˅ näita rohkem ˅
2021-05-27 18:19
jah, ega kodukassigi suu pole seinapragu
˅ näita rohkem ˅
2021-05-27 18:21
nagu seber mister ütleb , et pasteet on kassile parim
˅ näita rohkem ˅
2021-05-27 18:29
nu ja tegelikult päästab alati päeva üks omlett peekoniga , kui külmik on tühi siis kindlasti on seal paar muna ja riiulus pakike peekonit , 7 minutit ja söök missugune valmis
˅ näita rohkem ˅
2021-05-27 18:41
jaa selline pisike omlett päästab päeva. eriti kui veel suur sibul kuldmagusaks ära praadida ja sinna sisse segada. ning mõned praetud kirsstomatid
˅ näita rohkem ˅