Foorum
2009-11-23 17:33
Siia paneme kirja lihtsalt ja kiirelt valmistatud toidu retseptid
˅ näita rohkem ˅
2009-11-23 17:35
Avokaado vähusabadega:
Avokaado
Karp soolases vees vähisabad (või krevette)
Sidrun.

Lõika avokaado pikupidi lahti, eemalda kivi, pane tekkinud õõnsusesse vähisabad ja kasta peale sidrunimahla.
Süüa kohe.
Valmistamise aeg 10 min.

Head isu.
˅ näita rohkem ˅
2009-11-23 17:39
võtame mingi asja, pistame mikrokasse ja valame ohtralt majoneesiga üle. 2min.
vahepeal heegeldame laualinikukese ja paneme lillekesed vaasi
˅ näita rohkem ˅
2009-11-23 18:03
15 min. toode.Võta külmikust värske toores lõhe,fileeri ,aseta taldrikule ,raputa õrnalt soola -musta pitart,natuke värsket sidruni mahla. Lõika keskmisest sibulast rõngad ja need ka sinna .Kaan peale raputa tugevalt ca 3-4 min. ja ongi valmis
˅ näita rohkem ˅
2009-11-24 00:47
Grillitud aprikoosipoolikud:
1 purk poolitatud aprikoose
50 gr võid
1 sl fariinisuhkrut
2 sl jahu
1 tl kaneeli
50 gr hakitud pähkleid
Nõruta aprikoosid, tõsta ahjuplaadile. Sega või,pähklid,suhkur,jahu ja kaneel. Täida seguga aprikoosid ja grilli ahjus.
˅ näita rohkem ˅
2009-11-24 00:53
Friteeritud Camembret
300 gr camembret juustu
2 dl riivsaia
o,5tl soola
2 tkmuna
Klopi munad lahti,paneeri juust munas ja riivsaia-seesamiseemne segus, friti juustutükid kuldpruuniks ja kaunista sõstra või kirsikeedisega.
15-20 min. ja valmis ongi
˅ näita rohkem ˅
2009-11-24 02:14
võtame aprikoosi, klopime teda munadega, seejärel nõrutame
˅ näita rohkem ˅
2009-11-24 04:49
teete aprikoosile siin head meelt we ?????
˅ näita rohkem ˅
2009-11-24 08:22
No ma ei tea, äkki räägime mähkmete vahetamisest ja rooside väetamisest ka!!!
˅ näita rohkem ˅
2009-11-24 09:09
Hommikusöök kahele...:
Paretud juust Bree (valge hallitusjuust)
Riivsai
Pohla moos

Pane uust parajalt kuumale pannile prae kuni juust hakkab paisuma 5-7 min.
Samal ajal pane riivsai röstrisse.

Lõika juust kaheks, aseta saia peale ja pane paar lusikat moosi.
˅ näita rohkem ˅
2009-11-24 11:17
raske hommiku päästerõngas
Pohlamoos ja pehmed sussid
˅ näita rohkem ˅
2009-11-24 11:56
Küsimus Boombastikule...mitu lusikatäit riivsaia ma rösterisse panema pean, või valan otse pakist
˅ näita rohkem ˅
2009-11-24 13:15
ta mõtles ehk röstsaia
˅ näita rohkem ˅
2009-11-24 13:30
Sain aru...see oligi sõbraliku tögamisena mõeldud
˅ näita rohkem ˅
2009-11-24 16:32
ehehe krt riivsai jahh...
Meidonkaks pane riivsaia niipalju kui röster kannatab.

....jama et postitusi ei saa parandada...
˅ näita rohkem ˅
2009-11-25 11:13
Mis sest ikka parandada...see oli ju väike apsakas ja kõik said aru millest tegelikult jutt käis eksimine pidi inimlik olema ju
˅ näita rohkem ˅
2009-11-25 12:42
kui riivsaia munaga parajalt segada, lasta natuke sügavkülmas külmuda, siis topib röstrisse küll
˅ näita rohkem ˅
2009-11-25 17:01
Täna teeme kiirelt ja lihtsalt ahju kala.

Lõhe või forellifilee
sool, pipar
sibul
till (sobib ka kuivatatud)
foolium.

Peseme kala ära, raputame mõlemalt poolt üle soola, veidi pipra ja rohkelt tilliga.
Pane kala fooliumi tüki peale ja raputa sibulaga üle, võta teine tükk fooliumi ja keera ääred korralikult kokku.
Pista ahju mis on 200C soojaks aetud, küpseta 30-40 min.

Kastmeks sobib hästi hapukoore ja majoneesi segu (50/50) kuhu tükelda marineeritud kurki.

˅ näita rohkem ˅
2009-11-25 19:06
tegid sis v?
˅ näita rohkem ˅
2009-11-26 09:11
söödud juba
˅ näita rohkem ˅
2009-11-26 19:05
aga teie muudkui kirjutage-mul hea,ei pea kodus nuputama,mis süüa teha-muudkui võtan aga siit järgmise retsepti ja head isu
˅ näita rohkem ˅
2009-11-26 19:19
hea on ka siis, kui enne fooliumi kokku panemist paned kalale majoneesi peale ja siis alles ahju
˅ näita rohkem ˅
2009-11-27 01:43
Võtad kaks viilu saia, määrid võid peale.Seejärel paned viilu vorsti või kaks nende vahele... head isu!
˅ näita rohkem ˅
2009-11-27 09:28
rahakott - soovitavalt rahaga
söögikoht - soovitavalt eelnevalt kontrollitud

Võtad rahakoti, lähed kohvikusse (restosse, bistroosse) ütled ettekandjale mida tahad ja maksad raha
˅ näita rohkem ˅
2009-11-27 10:13
rahakott-pane ihasse kuulutus
söögikoht-vali kallim
lased rahakotil endale järgi tulla
lähete restosse,ütlete ettekandjale,mida soovite, kaaslane maksab ja voilaaaa,kõht täis ja kui veab,sis tasuta
˅ näita rohkem ˅
2009-12-01 11:59
ehehe kah variant

Kiire kartuli keetmine mikros...

Võta keskmist mõõtu koorimata kuid pestud kartulid, pane need kilekotti (mis toidupoodides juurvilja osakonnas rullis) tee koti nurka väike auk.
Pista kartulid mikrolaineahju, pane aeg arvestusega 1 min x kartul.

Head isu.

˅ näita rohkem ˅
2009-12-01 21:59
mingi kiirsöögi fänn oled väääää?
˅ näita rohkem ˅
2009-12-01 22:03
Boom! Aga LIHA ?
˅ näita rohkem ˅
2009-12-01 22:10
boom on vist dieedil-mingid molluskid ja köögiviljad ainult liha teebki tigedaks,nii et aikon-piira liha tarbimist
˅ näita rohkem ˅
2009-12-01 23:02
Coya! Kas ma tundun vihasena .... ?
˅ näita rohkem ˅
2009-12-01 23:04
eip,a see on ennetus
˅ näita rohkem ˅
2009-12-01 23:11
Sellise ennetustööga võib ju tõesti taimetoitlaseks ehk jänkuks hakata Ei...Liha! andke mulle LIHA
˅ näita rohkem ˅
2009-12-01 23:20
õnneks olen ma sama meelt,et kui liha pole,siis pole õige söök
˅ näita rohkem ˅
2009-12-02 11:47
Huvitav-kas mõtlete romantikat,õhtusööki või hommikusööki ja kas kõhu peab täis saama või lihtsalt näksimist???? Aga sulata sokollad ja kasta mandariini sektorid sisse ja aseta vaagnale.Külmas 10 min.ja veini või Å¡ampusega!!
˅ näita rohkem ˅
2009-12-02 17:47
loen ja imestan, küll on ikka usinad mehed siin koos ja miks mul selline veel kodus pole...

aga ei saa meestele alla jääda...

umbes neljale inimesele

umbes 1 liiter vett
3merevaiku (vali oma maitsele sobiv, meie eelistame kreveti oma)
umbes 3 supilusikatäit jahu (sega eelnevalt veega ühtlaseks)
maitserohelist
röstitud saiakuubikuid (tee ise või osta poest)

vesi keema, väikeste tükkidena tõsta sisse juust, väiksel tulel ühtlaseks keeda lasta ja siis segada juurde jahu, lasta umbes 5 minutit jahul ka küpseda ja taldrikule asetades peoga kuupikuid peale, süüa kohe, et sai pehmeks ei liguneks
˅ näita rohkem ˅
2009-12-02 17:58
oi vabandust, lihahimuline jäi nüüd ilma

1kg hakkliha 300g porgandit 500g juustu 3muna ja siis kõikvõimalikud maitseianed mis enesele meeldivad.

riivida porgand peeneks, juust jämedamalt munad lahtikloppida ja siis kõik kokku keerataomavahel

küpsetamiseks variandid
1.grillida (väga hea sai, kerge suitsuka meki võttis juurde, kui sai lepaga sussutatud)
2. pannil pätsikestena
4 ahjus pikapoisina

igaljuhul on tulemus hea ja sobib süüa nii makaroni, riisi, kartuli, kui ka viilakana leival/saial
koos küpsetamisega kulub umbes 15 minutit, kui ahjus teha siis küpseb umbes pooltundi, kuid kõik sõltub vormist ja massilaotamisest jne jne jne




aga leivast rääkides....
1l sooja vett
4spl juuretist
700g rukkijahu
300g rukkihelbeid
3 tl soola
1dl suhkrut
seemneid ja pähkleid kui soovi on
võid

1päev, vesi+juuretis+jahu, segu hapukoore paksuseks AEGA kulub max 5 minutit, jääb seisma 24 tunniks
2päev seisnud asi+ ülejäänud komponendid, vorm määrida paksult võiga kokku ja segu sisse AEGA kulub max 10 minutit ja seisab 8 tundi
3 "päev" ahi 200 kraadi kuumaks leib sisse ja küpseb olenevalt ahjust kuni 3 tundi vahepeal tuleb temperatuuri maha võtta kui peal on juba pruunjume. kui lõpuks valmis siis keerata märja rätikusisse (märg tähendab MÄRG mitte niiske) ja seisab u. 20 minutit, peale seda tuleb anda nuga ja süüa

juuretis
˅ näita rohkem ˅
2009-12-02 19:52
No nüüd sain ma kah oma liha himule lahenduse Tnx. to leidmataveel
˅ näita rohkem ˅
2009-12-03 16:51
ega ma kadetüdruk pole lihaga võid veel teha sedasi

väike hapukoor, palju tilli, kõikvõimalikud lemmikud maitseained, sojakaste (soovikorral võib ka soola panna, kuid sojakaste on juba ise soolane) ja siis selline 1+kg liha

segada kõik asjad kokku, liha teha selliseks parajaks, et kõrgus oleks kuni 8cm (siis jõuab maitse sisse ka ) liha kenasti kokkumäärida ja jätta 24tunniks kappi seisma (võib ka kauem, midagi ei juhtu, kui siis maitseomadused paranevad) ja siis ahju kuna ma ise sibulat, küüslauku ja paprikat ei söö siis need tuleb teil endal lisada kokkusegamine võtab kõva 5minutit ja küpseb 1kg=1tund see selline nagu rusikareegel lihale, kuid oleneb taas ahjust
˅ näita rohkem ˅
2009-12-03 23:27
Kui nüüd metsas toimetamisel jäi aega üle ka seeni korjata, siis võib proovida :
Seenekotletid

300 gr hakkliha
seeni
3-4 küüslauguküünt
1 sibul
1-2 muna
2-3 viilu saia
riivsaia
maitseaineid
Haki seened ja sega hakklihaga, lisa munad, maitseained,hakitud sibul,küüslauk. Vormi paraja suurusega kotletid (kotlett on tilga kujuline), paneeri riivsaias ja prae
Keele viib alla
˅ näita rohkem ˅
2009-12-04 08:57
Ja ei tasu mööda minna ka punastest kärpseseentest Kuivatad ära ja nosid pimedatel talveõhtutel Maitse on küll sitt aga tuju teeb heaks
Mitte sellest ei tahtnud ma rääkida,süüa saab teha ka lihtsamalt Lased panni kuumaks.Siis võtad kaks muna(mitte enda ega sõbra)soovitatavalt linnumuna.Praed ära ja ongi kõik Head isu
˅ näita rohkem ˅
2009-12-04 18:29
tükelda kõik värske,mis sul juhtub kodus olema(salat,kapsas,kurk,tomat,paprika,õun,mandariin jne)kui on eelmisest päevast alles jäänud liha või kana-siis tükelda ka see,kui mitte,võta kanafilee,prae pannil,lisa salatile..hapukoorele lisa kartulimaitseainet ja purustatud küüslauku maitse järgi ning vala salatile-võtab aega 10 mintsa ja on väga maitsev ning täidab kiiresti kõhtu bon appetit
˅ näita rohkem ˅
2009-12-04 18:46
tuleb meelde al bundy õpetus lastele, kui ema polnud kodus: jätke meelde lapsed, alati leiate midagi süüa pliidi ja seina vahelt
˅ näita rohkem ˅
2009-12-04 19:09
sina seal oledki ninapidi?
˅ näita rohkem ˅
2009-12-05 01:43
Et on laupäev ja aega rohkem, siis suitsupeekonisse mähitud broilerifileed:

6 broilerifileed
200 gr mozzarella juustu
3 spl. värsket basiilikut
12 viilu suitsupeekonit
1 1/2 päikesekuivatatud tomatikastet
3 dl vahukoort
1 tl soola
1/2 tl. musta pipart

Kuumuta ahi 190 kraadini. Lõika broilerifileedesse terava noaga tasku ja täida see juustu ja basiilikuga. Maitsesta fileed soola ja pipraga. Keera iga filee ümber kaks peekoniviilu. Püreeri tomatid ja vahustamata koor ühtlaseks. Maitsesta soola ja pipraga. Vala segu vormi, kuhu eelnevalt ära unusta asetada broilerifileed ja küpseta 30-40 min. Serveeri keedetud kartulite ja salatiga.

Ja muidugi ei tohi unustada leiba Selle retsepti leiad ülalt ja usun, et Leidmataveel on ka valmis küpsetanud
Ilusat laupäeva ja HEAD ISU!
˅ näita rohkem ˅
2009-12-06 00:57
Maazikalumi


3 munavalget
250 ml vahukoort
suhkrut
1/2 kl vett
3 tl zhelatiini
värskeid või külmutatud maazikaid

Vahustada munavalged ja vahukoor eraldi nõudes. zhelatiin paisutada ja vedeldada.
Vahustatud munavalged ja vahukoor ja zhelatiin ning kõige lõpuks tükeldatud maazikad.
Siis pane külmikusse ja lase tarduda.
˅ näita rohkem ˅
2009-12-06 01:33
to leidmataveel! Selline usin mees on Sul kodust puudu seepärast, et ta .....leidmataveel
˅ näita rohkem ˅
2009-12-09 17:17
oj kui tublid olete, siin nii palju igasugu maitsvaid asju juurde kribanud...

TÄNUD KÕIGILE JA PIKK PAI
˅ näita rohkem ˅
2009-12-09 17:20
lase hea maitsta
˅ näita rohkem ˅
2009-12-19 23:29
ma võtaks nüüd head piparkoogi retsepti netist ei leidnud seda mis eelmine aasta aksutasn (pole kunagi midgai netist üles leidnud, tavaliselt abilised selleks, seekord abilised kuskil kadunud) aga oli miski tainas kus oli kakao ja suhkrusiirupiõpetusega algas.. munad ja vürtsid ja... vot ei mäleta, aga väga lahe oleks kui keski selle siia pistaks ja veeelparem kui miski omakoduse higihalja aastaid proovitud kindla retsepti annaks... et oleks ikka krõbe ja hea see tulemus, mitte, et pärast plaaditäit proteese vaja TÄNAN
˅ näita rohkem ˅
2009-12-20 00:49
No proovi sedasi teha!

250 gr siirupit, 100 gr suhkrut, 50 gr margariini, veidi soola, 2tl piparkoogi vürtse(kaneel,nelk,ingver,kardemon,muskaat, kuivatatud apelsinikoor,vürts), 1 muna, 300-500gr jahu, 1 tl soodat.
Siirup, suhkur ja margariin kuumutada keemiseni, lisada maitseained ja hästi kloppida. Jahtunud siirupile lisada lahtiklopitud muna ja jahu ning sooda, segada hoolsalt ja praktiliselt valmis ongi. Pistad aga külmkappi ja järgmisel päeval läheb lahti suureks küpsetustööks.
˅ näita rohkem ˅