oi vabandust, lihahimuline jäi nüüd ilma
1kg hakkliha 300g porgandit 500g juustu 3muna ja siis kõikvõimalikud maitseianed mis enesele meeldivad.
riivida porgand peeneks, juust jämedamalt munad lahtikloppida ja siis kõik kokku keerataomavahel
küpsetamiseks variandid
1.grillida (väga hea sai, kerge suitsuka meki võttis juurde, kui sai lepaga sussutatud)
2. pannil pätsikestena
4 ahjus pikapoisina
igaljuhul on tulemus hea ja sobib süüa nii makaroni, riisi, kartuli, kui ka viilakana leival/saial
koos küpsetamisega kulub umbes 15 minutit, kui ahjus teha siis küpseb umbes pooltundi, kuid kõik sõltub vormist ja massilaotamisest jne jne jne
aga leivast rääkides....
1l sooja vett
4spl juuretist
700g rukkijahu
300g rukkihelbeid
3 tl soola
1dl suhkrut
seemneid ja pähkleid kui soovi on
võid
1päev, vesi+juuretis+jahu, segu hapukoore paksuseks AEGA kulub max 5 minutit, jääb seisma 24 tunniks
2päev seisnud asi+ ülejäänud komponendid, vorm määrida paksult võiga kokku ja segu sisse AEGA kulub max 10 minutit ja seisab 8 tundi
3 "päev" ahi 200 kraadi kuumaks leib sisse ja küpseb olenevalt ahjust kuni 3 tundi vahepeal tuleb temperatuuri maha võtta kui peal on juba pruunjume. kui lõpuks valmis siis keerata märja rätikusisse (märg tähendab MÄRG mitte niiske) ja seisab u. 20 minutit, peale seda tuleb anda nuga ja süüa
juuretis