OK. Väike hommikune näpuharjutus enne tööpäeva alustamist.
Ma nüüd lähen küll antud teemas laialivalguvaks, aga kuna siin jooksid sisse sõnad petmine, omandiinstinkt, monogaamia ja kõrvalsuhted, nõrkushetked, enesedistsipliin, reeglid ja vabadus, siis kirjutaks mõned read sel teemal, ning puhtalt enda vaatevinklist.
Ma täiesti mõistan mingil määral nende inimeste hirmusid, kes ei talu mõtet, et tema elukaaslane (vahet pole, kas abielus või mitte) käib sexuaalselt läbi veel kellegiga. Üldjuhul on need hirmud just neil, kelle jaoks sex ja tunded on üsna lahutamatu tervik. Sex kellegiga veel tähendab neile koheselt tundeid teise vastu. See pettumus, ka minu jaoks oleks see pettumus. Just need tunded, tunded, tunded.
Kuigi mina pole iial monogaamne olnud, oleks minu hinges tõesti auk, kui inimene, kes on minuga koos tunneb sisemist vajadust, hoolt ja armastust (mida iganes see tähendab) kellegi teise vastu. See oleks minu jaoks nagu millegi erilise, mis meid temaga ühendab, ära võtmist.
Kuna mina ei pane sexi ja tundeid ühte patta, siis minu jaoks sex kellegiga veel peale elukaaslase on lihtsalt fan ja nauding. Ma ei pea selleks seda inimest armastama, ma ei pea isegi armunud olema. Armumine pole minul nii lihtne ja veelgi sügavamaid tundeid minus tekitada on suutnud elu jooksul vaid üks inimene. Temaga ma elan koos.
Kuna ma olen endale juba väga ammu teadvustanud, et sex on tõeline fan, siis ma ei hakka endale isegi looma pettekujutlust, et minust võiks saada inimene, kes sexib vaid ühe inimesega. Võib olla kunagi tulevikus, hetkel kindlasti mitte. Kõige selle juures ei nimeta ma oma käitumist libastumiseks. See on teadlik käitumine.
Usun, et samamoodi mõtlevad ka ülejäänud inimesed, kes on endale teadvustanud, et nad pole monogaamsed.
Vahel ma mõtlen, et mis on siis ikkagi hullem. Kas see, kui su elukaaslane naudib sexi vahel ka mujal, või see, et ta on näiteks mõnda inimesse armunud, sisemas sooviks temaga sexida aga enesedistsipliin seda ei luba. Me tihti seame reeglid ja piirame suhteid aga kas me suudame piirata ja seada reeglid oma kaaslaste peas. Või ongi nii, et me tahame näilist korda ja seal peas toimugu mis iganes. Minu jaoks isiklikult on see sama kui teha suurtuba korda, et külalistele näidata oma korraarmastust, samas magamistoa seinakapp on nagu mustlaslaager. Katame näo jumestukreemiga, et katta näonaha ebaühtlused.
Näiline truudus on ju fassaad, mille taga on elav inimene koos oma tundemaailmaga.
Kas pole tegelikult nii, et liiga jäikade reeglitega ning pideva ütlemisega, ma ei tolereeri neid asju, tõmbame teise inimese tundemaailmale kardinad ette ja me ei saa iial teada, mis seal taga toimub. Me saame vaid teada, mida ta teeb, siis kui ta on n.ö libastunud ja vahele jäänud. Seni elame me õndsas teadmatuses.
Ma ei tea kuidas teised mitte monogaamsed inimesed aga minu puhul on näiteks see, et kui elukaaslane on pikalt eemal, siis mul pigem kaob huvi võõraste vastu ja asi pole enam fan. Sexisu on aga seda õiged fanni pole. Mis tähendab, et ma siiski tahan seda ühte kõige rohkem, kelle vastu on ka tunded.
Kas mõni inimene, kes on ristamisi seisnud sellega, et tema kaaslane on teda n.ö petnud (pean silmas sexi, mitte tundeid), pole mõelnud, et milline eriline õnn on talle sülle langenud. Ta kaaslane küll käis vasakul, kuid tema on see, keda see kaaslane kõige enam vajab. Ta on ainus, kes suudab pakkuda oma kaaslasele täit naudingut - sexist ja tunnetest.
Ma tean, et see viimane lõik kõlab paljudele võikalt ja tekitab tohutult vastumeelsust. Samas ometigi nii see on ju. Lihtsalt küsige vahel endalt, mida te õigupoolest rohkem vajate, kas inimest, kelle jaoks te olete see ainus ja õige, või fassaadi, mille taga möllavad vahel sisemised kired teiste järgi, või kes on koos teiga, sest nii sai kunagi paika pandud ja sügavad tunded koos kirega on muutunud hoolimiseks ja harjumuseks.
Mina isiklikult tahan oma elukaaslase tundeid ja kirge, mitte kohusetunnet. See viimane teadmine löök asjad minu jaoks puruks ja ma ei suudaks sellega leppida. Ju olen ma paljudest isekam ja omandijänulisem, sest ma nõuan tema hinge, mitte tema keha.
Nüüd võite materdama hakata. Ega ma sellest ei muutu ja oma arvamusest ei tagane.