Foorum
2011-09-01 14:20
Psühholoogia seisukohast on idioot olemuslikult nagu ka imbetsill nõrgamõistuslik (un faible d’esprit). Ent need kaks on väga erineva iseloomuga: idioot on üldiselt aeglane, nürimeelne, juhm, ilma tähelepanuvõimeta, kujutluseta, initsiatiivita, kodune, sageli arglik, väheveenev, ent alluv (orjalik) ja reeglipärane, tunnete seisukohalt võimeline kiindumuseks, tunnustuseks, kaastundeks, allub enam valule kui hirmule. Imbetsillil on ebakorrapärane kujutlusvõime, kiired ja ebakoherentsed assotsiatsioonid, ta on võimeline elavaks ent püsivuseta tähelepanuks, vaatamata oma ilmsele võimetusele õnnestuda või isegi teha seda, mida peab, on tal endast kõrge arvamus, ta armastab nõuda ja kelkida oma õigustega. Ta on rahulolematu tööga, võttes ette kasutuid või kahjulikke asju, impulsiivne, distsiplineerimatu ja ringikolav, ta on uhke kui saab näidata end tänamatu või jämedana. Ta veenvus on suur, ent ta mõjub kitsalt, teda ei mõjuta hea kohtlemine, enam allub ta ähvardamisele ja eriti meelitamisele. Idioot eristub, lisaks, imbetsillist selle poolest, et tal esineb üldiselt füüsilisest vaatepunktist haiguseid, mis on väga haruldased viimase puhul: pimedus, kurtus, kõõrdsilmsus, kogelemine, vaimne mahajäämus, tõmblemine, struuma.

Väikeajulisust (mikrotsefaaliat) esineb nii ühe kui teise puhul.

Üldistatult võib öelda, et idioot on olemuslikult ebatäielik ja pidurdatud ehk „ekstra-sotsiaalne“, kuna imbetsill on edenenud, ent ebanormaalsel ja pahelisel viisil ehk „anti-sotsiaalne“. (Ülevaade Sollier’i Psychologie de l’idiot et de l’imbecile, 1891).

Mina olen imbetsill, kes sina oled?
˅ näita rohkem ˅
2011-09-01 14:25
Kui nüüd definitsiooni sisule keskenduda siis rohkem iseloomujooni läheb kokku imbetsilliga.... kuid ei ole sellega nõus, et foorumikasutajad saaks ainult kahte kategooriasse jaotada
˅ näita rohkem ˅
2011-09-01 14:28
idioot on sõimusõna
˅ näita rohkem ˅
2011-09-01 14:29

Väga hea! Meditsiiniliselt on asi paigas!
˅ näita rohkem ˅
2011-09-01 14:32
Nüüd me siis teame, et kui kiremorvar ütleb kellegi kohta idioot, siis on see lihtlabane sõim ja ei maksa väga tõsiselt võtta.
˅ näita rohkem ˅
2011-09-01 14:35
no mina teadsin seda ammu,et kui keegi foorumis kedagi idioodiks sõimab,siis ei tasu seda tõena võtta,vaid inimesele,kes nii kirjutab,on see vaid väljund
˅ näita rohkem ˅
2011-09-01 14:37
See oleks jah väga teretulnud, kui inimesed oma sõnavarale seeltuskirjad kaasa panevad.
Talumehe jaoks on lehm tuluallikas ja kallis loom. Mõne jaoks aga sõimusõna. Võta sa siis kinni, et mida ta öelda tahab. Mulle on idioot meditsiiniline klassifikatsioon. Mõnele näed sõimusõna.
˅ näita rohkem ˅
2011-09-01 14:40
Väljundiks võib mõningate persoonide puhul suvaline pask, mis parajasti pähe tuleb kellegi pihta välja valada kui mõsitlikud argumendid on otsa saanud.
Aga üldiselt mulle tundub, et kellegi idioodiks nimetamine on põhjustatud sellest, et eelnevalt on peeglisse vaadatud ja seal sellist isendit nähtud Ehk siis nagu lapsed ütlevad, et kes teisele ütleb, see ise on
˅ näita rohkem ˅
2011-09-01 14:40
NSM: 2011-08-15 19:20:54

Paavst, sa oled IDIOOT!

NSM: 2011-08-15 19:44:33

Paavst, sa oled IDIOOT!

NSM: 2011-08-15 19:55:37

Paavst, sa oled IDIOOT!

ma ei viitsi neid idioodiks sõimamisi siia rohkem kopida
˅ näita rohkem ˅
2011-09-01 14:41
foxy, APLAAUUUUUUS SULLLE nüüd sa saatsid oma sõbranna otseselt ja pidevalt tead küll kuhu
˅ näita rohkem ˅
2011-09-01 14:42
kiremorvar, ma paningi talle selle diagnoosi. Milles probleem.
˅ näita rohkem ˅
2011-09-01 14:43
nsm: just, sest sa tegid seda - Väljundiks võib mõningate persoonide puhul suvaline pask, mis parajasti pähe tuleb kellegi pihta välja valada kui mõsitlikud argumendid on otsa saanud.

ühesõnaga sul said argumendid otsa ja vastasid puhta pasaga.
˅ näita rohkem ˅
2011-09-01 14:44
Väljundiks võib mõningate persoonide puhul suvaline pask, mis parajasti pähe tuleb kellegi pihta välja valada kui mõsitlikud argumendid on otsa saanud.
Aga üldiselt mulle tundub, et kellegi idioodiks nimetamine on põhjustatud sellest, et eelnevalt on peeglisse vaadatud ja seal sellist isendit nähtud Ehk siis nagu lapsed ütlevad, et kes teisele ütleb, see ise on
˅ näita rohkem ˅
2011-09-01 14:46
aaa niipidi, foxy sa oled siis IDIOOT ja seda sõimu saab foorumis edaspidi väga palju olema. Idioodiks sõimamine ongi normaalne, tore, saad seda edaspidi mühinal
˅ näita rohkem ˅
2011-09-01 14:47
kiremorvar, see on pole isegi sinu enda arvamus, vaid kopeerid teiste sõnu. Huvitav, kas sa oled selle eelmise hullu ja ahistajaga sugulussidemetes?
˅ näita rohkem ˅
2011-09-01 14:47
kiremorvar, sa ära liigselt kire, argumendid saavad ikka sinul sageli otsa, ja siis äkki muutuvad kõik naised tädideks või siis paremal juhul tuleb sinult suvalist paska
˅ näita rohkem ˅
2011-09-01 14:48
foxy, sa oled kahjuks IDIOOT ka
˅ näita rohkem ˅
2011-09-01 14:51
foxy ei anna idioodimõõtu isegi kõige parema pingutuse juures välja. Ära kujuta endale nii palju ette.
˅ näita rohkem ˅
2011-09-01 14:51
kirekas, kui sul sellest kergem hakkab, siis ma võin olla kes tahes
˅ näita rohkem ˅
2011-09-01 14:53
oledki idioot edaspidi aegade lõpuni - tehtud
˅ näita rohkem ˅