parmaleikin – sa oled normaalne, kuid muuda adressaati.
see, mida sina seal mulle teatada tahtnud oled, ei puuduta mind. ma ei ole pidanud midagi normaalseks ja ei ole teatanud, et see on parim, mida selliste suhtes teha saame. on ka muid lahendusi (vt minu teksti, kus seal on „jah“? ei ole).
sind huvitas see, kas teavitamine (nt sinust mingite teadete avalikustamisega) peaks normaalne olema? ei peaks, kuid teisalt mul tekib tahtmine uurida sinult vastu - millest sa tead, et sina normaalsem olnud oled kui see teine, kes sinust teatab?
sulle on normaalne see, mida sina selleks pidanud oled, nagu temalegi. nt Lika ei pidanud seda normaalseks ja tundis, et teisi tuleks teavitada.
see ei ole minu tunnustus neile, ma analüüsin. kas sa oled seda teinud?kas sa suudad suhestuda sellega, mida nemad tundnud on ja miks?
kas nende positsioonilt oleks „normaalsem“ tunnistada sind sellisena nagu nemad sind teavad (nt laimad, kui sul tahtmine tuleb jne)...vs tuleks neil teha seda, mis neile parem tundub - nt teavitada sinust, n-ö laimates sind ka.
selline teavitamine baseerub mingitel tunnetel ja teise tunnetusel, mis on suhteline.
kuid see selleks.
mul olid teised plaanid.
ma tahtsin ütelda, et selliste süüdistustega (a la „ta teatas mulle seda“, „olen kuulnud teistelt, et ta tunnistas talle, et olen selline...“ jne) teavitusi ei peaks panema. mis neist süstematiseerida? kas see muudab midagi?
kui mingid teated nt summeerida ning n-ö tsensuuriks nendega wc-sse minna (internetil on ka wc-funktsioon), tekiks nendest ummistus.
ja lisaks see, mis sind, parmaleikin, huvitas – et kui „ilus“ on seda teha.
„iluks“ teistele neid muidugi sinna panema ei hakata. tahetakse midagi muud, milleks on mh teise (nt laimanute, alandanute jt) häirimine. kuidas sa paned paika selle, millal teine peaks tundma ennast sellest häirituna ja millal mitte.
minu suhtumine on, et kui laimamine, alandamine jm (euromynt28, iff123 jt) on ulatuslikum, on muutunud kriminaalseks jne, tuleb neist teavitada ja selliste suhtes tuleb midagi ka teha, diskreetsuseta.
muude teadetega on nagu on, suhteline. kuni suudetakse, tuleks nendega teisiti hakkama saada (see puudutab nt muudatusi suhtlemises). kui mingi tehnikaga seda ei lahenda, on olemas blokeerimine nt.