vabakuulaja, sinu maailmavaated on iganenud. Sa kipud vist unustama, millises sajandis me elame. Kui rääkida pettusest ja varastamisest, siis sina, kulla vabakuulaja, elad just sellises riigis, kus riigi tipposa sellega tegeleb ja sa vaatad sellele läbi sõrmede, kirudes iha foorumis taga üksiküritajaid. Aga see-selleks.
Rääkides nüüd selles aususest, siis, oli mul kord võimalus seda asja natuke lähemalt uurida.
Vanalinnas jalutades, koos sõbrannaga, kohatsime ühe vene meest, kodutut joodikut, kes tänaval kerjas. Andsime talle 2€'se mündi. Ja küsisime siis, et miks ta sellist elu elab. Kerjab, joob odekolonni ja käib mööda prügikaste. Tema vastas, et ma elan vaeselt aga ausalt.
Siis ma küsisin tema käest, et aga mis elu see on? Kas prügikastist söömine, odeka joomine ja kerjamine on elu? Vot see ongi see koht, kus tõdeda, et kui inimesel pole aru peas, siis polegi ta inimene. Loom oskab ka paremini elada, kui mõistuseta inimene. Ja kes selles süüdi on? Kas mina olen süüdi, et see vanamees mööda vanalinna kerjab, et saada omale pudel lõhnavett joogiks? Ei ole!
Loomariigis kehtivad samad seadused nagu ka inimeste puhul. Elab see, kellel on mõistust, see kellel ei ole või kes ei taha et tal seda oleks, süüdistagu iseennast.
Mind ajab põhimõtteliselt marru see pervode kaitsmine siin. Nagu nemad oleks suured kannatajad neid oleks petetud. Sina, kes sa neid ohmoone siin kaitsed, mine esmalt meie riigi valitsuse kallale ja aja seal seda õigust taga. Siin kisamine näitab, et sa oled tühipaljas kargaja. Suurimad petturid on just need, kellele sa iga päev makse maksad.
Ainult jfjm on vist asjast õieti aru saanud ja selles osas respect talle. Kuigi ma tean et ta pole kunagi siinseid teenuseid kasutanud ega lasnud endal nahka üle kõrvade tõmmata, ta vähemalt näeb asju nii, nagu nägema peaks.