Foorum
1
2
2012-10-02 04:39
Siin siis alljärgnev lugu, millega mõned tehniliselt taibukad pervikud võivad hakkama saada. (Ilmselt on ka iha neid ohtrasti).

Veebikaamera vaatab sind
Kirjutas Ronnie Jaanhold
Reede, 21 Jaanuar 2011 18:09

Suht raske on saada läpakat kuhu ei oleks ekraani külge integreeritud veebikaamerat. Ma isegi mingil ajahetkel päris tõsimeeli otsisin sobivat arvutit kus EI oleks veebikaamerat sees. Miks? Sest iga kord kui ma silmanurgast märkan seda kaamerat siis mul tuleb tahest tahtmata kosmoseodüsseiast meelde HAL 9000. Tuim ja külm objektiiv jälgib sind siis kui sa oma nina nokid või kui sul on lihtsalt halva-soengu-päev. Ilma pikemalt mõtlemata (ropp nagu ma olen) hakkasin otsima, et kas on olemas mõnd malwaret või siis bot’i funktsionaalsuse osa mis lisaks tavapärasele nuuskimisele tegeleks ka veebikaamerast nähtava salvestamise ja jälgimisega.

Ma leidsin küllaldaselt temaatilist materjali ja ka intsidente mis on aset leidnud laias maailmas. Nimelt selgus, et üsna tüüpiline on see, et läbi veebikaamera materjali rahuldavad ennast pedofiilid ja muidu perverdid. Inimesed kes onlines olles otsivad väikeseid tüdrukuid ja poisse ning usalduse saavutanult paluvad neil teha kõikvõimalikke koledaid asju selle läbi. Siinsamas oli üks juhus Rootsis ja see pedofiil pandi ka kinni mõneks ajaks. Samuti on teada intsidente kus on salvestatud veebikaamerast materjali ning kasutatud seda hiljem väljapressimisel (!?). See tundub vähemalt minu jaoks natukene rohkem privaatsesse ruumi tungimisena kui meili lugemine või kontaktide kasutamine kontaktiraamatust. Natukene rohkem. Mitte palju.

Kuidas hoiduda?

Siin on tegelikult küsimus selles, et tegemist ei ole spetsiifilise ründevektoriga vaid küsimus on pigem selles kuidas üldse hoiduda kõikvõimalikust pahavarast. Minu teada ei eksisteeri konkreetselt veebikaamera pildi püüdmiseks eraldi suurt kategooriat malwaret vaid see on pigem mingite pahalaste üks funktsionaalsuse osa. Tuleb käituda teatud hügieenireegleid silmas pidades. Nendest ma kindlasti räägin hilisemates postitustes.

Kuidas käituda kaameraga?

Kui on USB kaamera ja ei ole ebamugav seda arvutist sisse-välja tõmmata siis tee seda regulaarselt. Iga kord kui kasutad siis lülita sisse.
Kui on kaamera millel on sisse ehitatud klapp mis lükkab silmale kaane ette siis kasuta seda.
Kui kaamerat ei kasuta siis on võimalus see suunata näiteks lakke või kuskile seina vaatama. Las varjudemäng jääb ainsaks huvitavaks infokilluks mida perverdiga jagada.
Paljudel kaameratel on sisse ehitatud ka pisikene LED mis lülitub sisse siis kui mingi rakendus kasutab kaamerat. Sõltuvalt kaamerast ja selle mudelist on võimalik, et sellest tulukesest saab üle, aga kui kasutada tüüplibrarysid pildi striimimiseks siis küllaltki tõonäoliselt lülitub see sisse. Kui sa ei kasuta oma teada kaamerat ja tulukene põleb siis tea, et oled laval.

Annan siinkohal ka viitena ühe toreda 33 aastase, 5 lapse isa kes oma ema elutoaarvutit kasutas selleks, et salvestada võõraste inimeste veebikaameratest videosid. Ta läks vangi 18 kuuks.

http://www.dailymail.co.uk/news/article-1332336/Hacker-jailed-18-months-Matthew-Anderson-spied-users-using-webcams.html (24 november 2010).
˅ näita rohkem ˅
2012-10-02 06:35
Yepiiiii .... olen samamoodi hoidnud eemale neist weebikaameratest , ka täpselt samamoodi muretsetud läpakas kus pole kaamerat. Lihtsalt ei viitsi enam selle kaamera asjaga jamada, msni ka ei saa minna muudkui hakkab neid videokõnesi ja muud jura tulema, siiber sellisest asjast , rääkimiseks on minul telefon ja ma ei näe mitte mingit vajadust mingi weebisuhtluse jaoks läbi kaamera ja tõesti võib-olla ma ei viitsi iga päev ennast hoolega läikima lüüa ja eelistan olla kaamera pildita
˅ näita rohkem ˅
2012-10-02 07:28
Aga telefonidel on ka kaamerad, oi kui jubeeeee
˅ näita rohkem ˅
2012-10-02 07:59
Uskuge või mitte aga kasutan telefone mis pole nii tänapäevased, ma ei näe mõtet telefonil kus on kaamera ja miljon muud võimalust. Telefon on asjalike kõnede jaoks mida vaja kiiresti teha , millekski muuks ei ole minul telefoni vaja. Kaameraks on tip top fotaparaat mida mulle meeldib kasutada kui ma tahan midagi pildistada , arvuti on mul internetiks käimiseks , piltide või videode korrekteerimiseks ( kuigi algaja selles asjas ) , e.mailide saatmiseks , videode tegemiseks peaks olema videokaamera mida mul kahjuks pole aga esialgse videomaterjali saan ka oma peegelkaameraga kui tahan. Igal asjal on oma kasutussuund, minu jaoks ei oma mitte migit elementaarset tähtsust imevidinad kus kõik ühes kohas. Mulle ei meeldi lihtsalt. Isegi ajaleht mida loen on klassikaline paber , ja raamatud mida loen ongi raamatud mitte elektronilisel moel. Mulle meeldib hommikukohvi juua ja ajalehte lugeda mis on värskel paberil . Paistab , et ma olen vanamoodne ? Jah võib olla tõesti , mulle meeldib kui on mees ja naine ning perekond mis on klassikaline ( kas pole imelik seda minu suust kuulda ?) , mulle meeldib kui lastel on lapsepõlv mitte nad ei pea arenema koheselt sünnist teadlaseks või edukaks ärimeheks/naiseks .... mulle meeldib see maailm vanamoodsana , jah ma olen vanamoodne .... täitsa pekkis .... aga ma elan sellegipoolest olevikus ja mõtete ja suundadega tulevikus kuigi ma ei ole võtnud üle kõiki neid edebdusi ja arenguid maailmas. Oooo ... muidugi nüüd tuleb teema , kuna ma olen vanamoodsam , siis ma pole ju jätkusuutlik aga jätame selle minu enda valida ja otsustada kas jätkusuutlik või mitte .... usun , et antud asjades pole ma üksimõtleja ja neid on veel kel taolised arusaamad aga iseasi on see kas seda tahetakse ka välja öelda .
˅ näita rohkem ˅
2012-10-02 08:23
Aga mida see annab, oled teistest oma kettaga telefoniga kuidagi parem? Ma abs ei mõista mida sa üldse oma vastusega öelda tahtsid... või mis ma nüüd siis tegema pean.
˅ näita rohkem ˅
2012-10-02 08:37
Ei sina ei pea midagi tegema mina avaldasin oma mõtteid ja vsjooo ... muud ei mdiagi , minule sobib kettaga telfu väga hästi.
˅ näita rohkem ˅
2012-10-02 08:47
Aga miks seda teistele ütlema peab?
˅ näita rohkem ˅
2012-10-02 08:50
Sa ütled ka ju teistele omi arvamusi , seega miks teised ei või siis omi mõtteid avaldada ? Ja milleks on foorum .... ? Selleks ju ongi ,siin saab arvamusi avaldada , siis üksteist sõimata , siis nagu meil siin kombeks , saab ju isegi privaatseid isikuandmeid avaldada ( Neid siin ju hunnikus avaldatud ) . Sõnavabdus ! Vahest isegi üksteist vaimselt tappev sõnavabadus ! Kas pole ?
˅ näita rohkem ˅
2012-10-02 08:51
Ihas on neid kindlasti ohtrasti?
Kuipaljud siinsetest tegelastest teavad, kuidas teise arvutit üle võtta, rääkimata veel weebika sisse lülitamisest?
Ei ole see ikka nii lihtne, et lähen ja panen mingi softi kuskil tööle ja kohe hakkab video tulema.
Seda trikki suudavad Eestis ainult mõned tegelased teha ja sedagi ainult "blondi" kasutaja peal.

Vanasti oli jah, kehvad masinad, viirusetõrjet ei suutnud jooksutada ja siis lasti ilma. Op süsteeme ei osatud sedistada ja alati töötav lahendus oli tulemüüri maha võtmine.
Praegu on asi juba suht heaks tehtud. Kuigi jah saab igat arvutit ära häkkida ja ka telefone. Aga seda ainult inimese enda edevusr ära kasutades. Te ei pea igalpool klikkima ja igat vidinat kohe oma telefeoni/arvuti peal järgi proovima.
˅ näita rohkem ˅
2012-10-02 08:59
Sõnavabadus küll, aga mis eesmärkidel siis tuleb olla uhke oma vana telefoni üle? Või keegi kasutab mingit vanaaegset Riga pesumasinat ja siis teda tuleb eriliselt kohelda kuna ta on pettunud või negatiivselt meelestatud uuema aja pesumasina suhtes. Minujaoks on see ikka väga jabur. Mingite asjade omamine teeb inimesed erilisemaks kui nad muidu või kui see poleks sedasi, kas asjade omamine oleks üldse seda väärt?
˅ näita rohkem ˅
2012-10-02 09:05
Umbes nagu asjade suhtes opositsioonis olemine.

Nagu mõni räägib suure uhkusega oma viimase malli telefonist, sina räägid jällegi uhkusega vanaaegsest telefonist.
Mõni räägib uhkusega oma seebikarbikaamerast, sina siis oma tiptop kaamerast.
jne
jne

Asjad teevad inimese väärtuslikuks ja kui sul pole neid asju mis on teistel, siis promod enda valikud, et ka siis keegi olla.
Kas pole sedasi?
˅ näita rohkem ˅
2012-10-02 09:17
Vaata mina avaldasin seisukohta ja ma ei pea vajalikuks teatuid tarvikuid. Iga asja jaoks on valdkond , ei pea kõik panema ühte vidinasse. Jumal sellega mis sina arvad ja jumal sellega mis mina arvan. Mina pean ka seda loomulikuks osaks inimese elus, et kui vaja korjan kartuleid põllul ja suudan ka lehmalaudast sitta välja visata ning ei kuku vinguma kui pole neid hüvesi kõike mida tänapäeval pakutakse , samas on osa ka neid kelle jaoks oleks maailm lõppenud kui ta peab äkki korjama kartuleid põllult ja käima välikäimlas ... inimesi on erinevaid ja arusaamasi ka erinevaid , seega ära arva , et sina pead nüüd minu seisukohta arvestama . Ei absoluutselt mitte ei pea ja õige ongi, seega võta vabalt ning ära nüüd ärritu.
˅ näita rohkem ˅
2012-10-02 09:26
Ärritusid ju sina, mina lihtsalt uurin sinult, kas vana telefoni omamine on sinujaoks staatuse küsimus.
˅ näita rohkem ˅
2012-10-02 09:30
Staatus ? Kui nii arvad ... juu siis , siis on ka juba staatuse küsimus see, et mis on sinu sigarettide ümbris ( kas tavaline pakend või karp ) , mina näiteks hoian oma sigarette paki asemel karbis, see juu ka pisike selline enese tõstmine. Kas pole ? Juu on ka see staatuse küsimus mis ma ütlen ja mõtlen .... Kas mul on staatus ... ma ei usu , lihtsalt olen ja ajan omi asju
˅ näita rohkem ˅
2012-10-02 09:39
Ah ääküll, ju sa ikka ei julge tunnistada, et vana telefoni omamine on sulle uhkuse asi (pead end paremaks neist, kes üritavad omada kaasaegsemat telefoni). Nüüd räägid mingitest filtritest ja ei tea mis asjast... kah asi mida karta.
˅ näita rohkem ˅
2012-10-02 09:41
Jaaaa....ma pean ennast paremaks tänu oma vanale telefonile kui need kes omavad uusi , olen süüdi
˅ näita rohkem ˅
2012-10-02 09:45
Öelnud siis kohe, ei olnuks vaja üldse nii palju nämmutada.
˅ näita rohkem ˅
2012-10-05 12:30
Teadmiseks, et arvutisisese veebikaamera saab ka välja lülitada, natuke keerulisem see on, aga võimalik. Varvalt keegi võõras seda kaugelt sisse saab lülitada.
˅ näita rohkem ˅
2012-10-05 13:14
see oli nüüd lihtsalt vaidlus vaidlemise pärast.
˅ näita rohkem ˅
2012-10-06 20:27
Tõsi, seda ta oli. Lihtsalt huvitav teada kuidas tänapäevase telefoniga ei olegi võimalik tähtsaid kõnesid vastuvõtta. Näiteks kui Delfis on mõne uue telefoni promo, siis figureerivad seal just sellised kettaga telefoni inimesed, kes siis oma nokia 5110 veel kiidavad. Nüüd siis oli mul hea küsida otse sellise isikukäest, miks ta siis end erilisena tunneb, aga vastust ei olnudki.
˅ näita rohkem ˅
2012-10-07 09:15
nokupoku , tunnen süüdi ennast ja palun alandlikult vabandust , et olen kettaga telefoni inimene ja pean ennast eriliseks seepärast , et ei oska kasutada uusi nutitelefone. Veel kord palun alandlikult vabandust.
˅ näita rohkem ˅
2012-10-09 12:14
Miks neid raske on kasutada, nii lihtne. Vanematel telefonidel pidi koguaeg menüüdes sobrama, nüüd on ikoonidega töölaud.
Jumalast hea kui võõras linnas saad kohe GPS näha kus asun või siis veebist vaadata olulisi asju. Ega neid vanu telefone arvatavasti väga juurde ei toodeta, progress on pöördumatu.
˅ näita rohkem ˅
2012-10-09 15:56
õige on valida omale vidinad oma vajadustest ja mugavusest lähtuvalt, see ei tee kedagi veel eriliseks
˅ näita rohkem ˅
2012-10-09 20:42
Aga minu rüperaal on ilma weebikaamerata
˅ näita rohkem ˅
2012-10-10 10:49
Sheeba. Polegi kaamerat või? Krt ma kolmandat päeva juba häkin palja ülakehga, higi voolamas, peaegu juba korraks pilt sähvatas ja oleks näinud, nüüd tema ütleb, et polegi kaamerat. Krt küll.. Eh naised, naised..
˅ näita rohkem ˅
2012-10-10 11:09
kaamerat polegi vaja. Vaja on istutada arvutisse programm, mis registreerib toitejuhtmes imepisikesed valgusest indutseeritud voolukõikumised ja siis pärast teine programm paneb pildi kokku. Ma sain niiviisi ta laua alt seelikualusest päris talutava pildi, natuke katkus aga miski ülevaade ikka
˅ näita rohkem ˅
2012-10-10 11:13
Mis ta siis sügeles seal toolipeal, et katkus?
˅ näita rohkem ˅
2012-10-10 11:26
Hmm, mykhan millisest päevast jutt käib? Millal sa mu seelikusaba alla piilusid?
˅ näita rohkem ˅
2012-10-10 11:34
..eee...ma täpselt ei mäleta mis päev see oli, aga see päev, kui sul olid valged aluspüksid ja pärast võtsid nad ära. Ja päevad ei olnud. siis äkki pühapäev?
˅ näita rohkem ˅
2012-10-10 11:45
Mykhan, Sa vana pervo pühapäeval olid Sheebatüdrukul karukestega, roosad püksikud , valgeid kandis ta reedel
˅ näita rohkem ˅
2012-10-10 11:49
ah missa patrad, kui sa midagi ei tea, karukestega olid tal pühapäeval ENNE LÕUNAT, pärast olid valged, aga reedel olid hoopis helesinised
˅ näita rohkem ˅
2012-10-10 11:52
Värvipime oled vä Helesinised olid kolmapäeval, siis kui ta tanguputru keetis
˅ näita rohkem ˅
2012-10-10 11:57
ise oled sa värvipime, kolmapäeval tal lõppesid just päevad ja sel ajal ta kannab alati musti
˅ näita rohkem ˅
2012-10-10 12:02
Kusta`s kolmapäeval said päevad lõppeda, kui neljapäeval polnud need veel alanudki ja siis kandis ta bordoopunaseid, kuldse tikandiga
˅ näita rohkem ˅
2012-10-10 12:08
kassa siis üldse millestki aru ei saa, kolmapäeval lõppesid tal EELMISED ja neljapäeval polnud alanud veel JÄRGMISED. A need bordoopunased olid nii koledad, et ma arvasin, et küllap on sinu kingitud
˅ näita rohkem ˅
2012-10-10 12:11
Naljatilgad, pühapäeval olid mul hoopis maailma kõige sexikamad prantsuse avatud ministringid valmistatud maailma kuulsast Galais pitsist ja kaunistatud Svarowsky kristallidega .Kuna oli tavaline pühapäev jätsin need valged avatud püksikud ehtsate briljantidega jalga panemata

Nii palju te siis teategi
˅ näita rohkem ˅
2012-10-10 12:16
novott, seda ma ise ka natuke kahtlesin, a nüüd on asi selge. kristallid sädelevad ja moonutavad pildi ära. Aikon sa oled ikka ka- need olid kristallid mitte karud ja roosa oli see avatud koht. vott häkker my ass
˅ näita rohkem ˅
2012-10-10 12:17
Sheebatüdruk, aaaaga need pitsikestega ja Sviridowy kristallidega olid ju teisipäevaks mõeldud ?
Mykhan, mina ei kingi mingit koledust, mulle tegelikult üldse ei meeldi püksistatud Sheebatüdruk
˅ näita rohkem ˅
2012-10-10 12:20
Per-vert
˅ näita rohkem ˅
2012-10-10 12:24
Miks mul kui naisterahval on selline arvamus, et pakend on väga määrava tähtsusega Aikonpoiss.
˅ näita rohkem ˅
2012-10-10 12:28
Sheebatüdruk, ma arvan, et selline arvamus on kujunenud Sul kapitalistlikust maailmavaatest, kus pakendile pööratakse enam tähelepanu, kui asja sisulisele küljele Nojah aga samas on muidugi huvitav harutada pakendit, et avastada selle sisu
Mykhan, mis roosast kohast Sa räägid, millest ma jälle ilma olen jäänud?
˅ näita rohkem ˅
2012-10-10 12:37
Ah mis ma ikka räägin, kui järgmine kord Sheebatüdrukule külla lähme, ma siis näitan sulle seda roosat kohta parem
˅ näita rohkem ˅
2012-10-10 12:38
ootan kannatamatusega
˅ näita rohkem ˅
2012-10-10 12:39
HI hi hi, olete Teie ka ikka

Aga, kui poleks see pakend oluline, siis poleks ju moodi, kui sellist üldse olemas ja me riietuksime ainult vajadusele. Ja miks mehed vaatavad ja märkavad seda miniseelikut rohkem kui kotiriidest undrukut?
˅ näita rohkem ˅
2012-10-10 12:46
ei märka keegi su seelikut, ära loodagi, miniseeliku alt paistab lihtsalt rohkem jalgu. tee kotiriie lühemaks ja saad sama tähelepanu
˅ näita rohkem ˅
2012-10-10 12:51
Üldiselt vast nii ongi, et kui küsida mehelt, mis mööduval, pikakoivalisel siresäärel seljas oli, siis tekib mõningane kimbatus , sest tähelepanu oli suunatud pigem koibadele, kui sellele, mis seljas
˅ näita rohkem ˅
2012-10-10 12:59
Aikon, erinevus on ju olemas. Kui pikakoivaline möödub ilmetus pakendis ei tea sa mis tal seljas oli. Kui pikakoivaline möödub sinust mini seelikus ja nõtkel kõnnakul oma taevasse ulatuvatel kontsadel, tead keerad ikka kaela kahekorra küll ja sulle jääb see koheselt meelde ja seda veel pikaks ajaks, mis tal seljas oli.
˅ näita rohkem ˅
2012-10-10 13:03
unista edasi paremal juhul jääb meelde, kas riietus oli mitmevärviline või must. Niipalju jääb riietusest meelde, et kuidas camel toe välja tuli ja kas nibud paistsid.
˅ näita rohkem ˅
2012-10-10 13:07
Mnjaaa...erinevus on kindlasti olemas, kas pikkkoib kannab kandadeni kottseelikut või niueteni minijupatsit aga siin ma pakun, et neist kahest jääb eredamalt meelde kottseelik, kui et mini, sest mini puhul jäävad imetlusobjektiks siiski koivad
˅ näita rohkem ˅
2012-10-10 13:23
karotshe- mehed pole pakendipeded, peale zenja fokini ei märka seda keegi
˅ näita rohkem ˅
1
2