See o huvitav teemapüstitus.
Mind küll loomad kuidagi ei eruta, ise neid ei tarbiks ja pealt vaadata pole ka miskit seksuaalset huvi. Aga moraalifilosoofia seisukohast võiks midagi kaasa öelda.
Esiteks, ma olen parmaleikiniga nõus. Loomi kasutatakse igasuguste inimesele vajalike tegevuste jaoks, hobusele istutakse selga ja siga süüakse ära, koerad pannakse valvama või pomme-narkootikume leidma ja mõni saadetakse vahel kosmosessegi. Seega rääkida loomaga seksimisest kui eriti jubedast looduse vastu eksimisest ilmselt ei saa (kui mul oleks valida, kas mind keedetakse vähi kombel ära või kepitakse läbi, siis ma vist esimest ei võtaks).
Teiseks - vahet tuleb teha, nagu enne mainitud, isasel ja emasel. Loom lähtub instinktist ja ja kui instinkt ütleb talle, et on aeg paarituda, siis annab ta minna. Kui isane koer seega naisele ära paneb, siis see mingi piin selle koera jaoks küll ei ole, tõenäoliselt mingit erilist halba mälestust ka talle ei jää. Emasele loomale mehe poolt tahapanemine on kahtlasem asi, põhimõtteliselt võib seda pidada vägistamiseks ja kui loomal pole jooksuaeg, siis võibolla ka valulikuks? Ma ei tea lomade seksuaalkäitumisest eriti palju, aga teoreetiliselt on võimalik, et selline suguühe oleks emase looma jaoks piinarikas.
Kolmandaks tuleb küsimuse alla inimeste moraal vaba tahte osas. Seksuaalse rahulduse saamiseks on inimene leiutanud igasuguseid vidinaid ja harrastanud mitmeid erinevaid poose. Aga alati ja igal juhul on kehtinud põhimõte, et seks peab olema kõigile osapooltele nauditav. Kui kellelegi ei meeldi, siis ei tohi seda talle peale suruda. Kuivõrd emasele loomale kahtlemata surutakse seda peale, siis ei saa see olla üldkehtiva moraali puhul lubatud. Isane koer, kes varemgi tänaval on püüdnud näiteks perenaise jalga karata, tõenäoliselt ennast ahistatune ei tunne, selle kargamiskatsega ta pigem väljendab enda huvi.
Neljandaks, ja ilmselt enamuse jaoks kõige olulisemaks, on zoofiilia kui moraaliküsimus iseeneses. Kui paljud seksuaalse rahudluse saamise vahendid inimesele peaksid lubatud olema? See on nüüd puhas kokkuleppe küsimus. Kas lubada loomi kasutada seksuaalse rahulduse saamiseks või mitte, kui on täidetud tingimus, et see ei tee loomale haiget ega kujuta endast looma vägistamist?