Maailmavaade1: vundament: tasuta lõunaid pole olemas, kõige eest, mida ihaldad, sa maksad, kõige eest, mida teed, küsid raha. Kui teed midagi endale, siis kaalud, kas sellel on ka merkantiilne väärtus, mille saaks kellegile maha müüa. Arvutis on windows, loomulikult peab selle eest maksma, sest keegi on selle tegemiseks ju tööd teinud, ja see tuleb kinni maksta. Teen trenni ja tunnen ennast hästi ja näen hea välja, sellel on kaubanduslik väärtus ja tean, et mu ilu eest on keegi nõus maksma. Seksin, mul on hea, aga kellelgi on veel hea, sellel on väärtus, mis on konverteeritav rahaks. Ostan ilusad riided, nende eest peab maksma, kuid kuna näen nendes hea välja, siis sellel on jällegi väärtus, mille eest saab raha küsida. Selline on maailm, nii on ja nii jääb, kes ei saa sellest aru, on kas väga rumal või jobu, kes ei suuda maksta. Ja nii püsibki maailm koos, kõik me maksame üksteisele ühel või teisel viisil.
Maailmavaade 2: vundament: kõik lõunad on tasuta, selleks peab ainult jagama seda, mis on üle sellega, kellel on vaja seda mis on minul üle sellega, kes jagab seda, mis on tal üle sellega, mida on minul vaja. Kui teen midagi endale, siis olen sellega rahul ja pole kahju jagada seda sellega, kes on teinud endale midagi, mida tal pole kahju jagada. Arvutisse ei installi mitte kunagi windowsi, sest ainult loll maksab poest õunte eest, kui poe kõrval kasvab maitsvate õuntega metsõunapuu. Trenni teen, sest näen nii hea välja, ja meeldin niimoodi naisele, kes teeb ka trenni ja näeme koos head välja ja meeldime teineteisele. Kes maksab, on kas väga rumal või tõeline jobu, kes teistmoodi ei suudagi midagi saavutada. Ja nii püsibki maailm koos, me teeme ja jagame oma tehtut ühel või teisel viisil.
Need maailmavaated eksisteerivad paralleelselt ja üksteist segamata, välja arvatud iha taolistel lehtedel, eriti kui kokku põrkavad mõlema poole esindajatest fanaatikud või valgustajad, andmata aru, et teist ümber veenda pole võimalik, see tähendaks teise maailmavaate vundamendini lammutamist ja kogu kontseptsiooni ümbertegemist, ja vastuolude tõttu ei teki ka kunagi mingit sümbioosi.
Punane puust näide- mishka ja hilpharakas. Sellist kooslust ei teki isegi hüpoteetiliselt, sest antud näitest mishka oleks maailmast kaks ja hilpharakas maailmast üks.