millisest vanusevahest räägime? 10-15a? 20a jne?
ma arvan seda, et kuni ei soetata sellist vanem/noorem suhet endale mingiks kompensatsiooniks (oma kaotatud nooruse tagasi saamiseks või selleks, et oleks kellegiga vanaduses olla jne), seni on omavaheline suhe hea ja pole ei osalistel endil ega ka teistel vaja sealt mingeid probleeme otsima hakata.
kui kohanetakse olukorraga, kui on olemas hea sobivus või suudetakse see suhe omal sobima panna ning soovid on samad, siis suhelgu ja olgu, kuni see ennast ei sega.
muul juhul olen kahtlev, kas see vastu peab. ollakse erineval arenguastmel ju. samal ajal, kui teine tahab teha, minna ja areneda, otsib teine rahu ja tahab omaette olla ning vananeda. keegi peab selles suhtes millestki loobuma või teadvustama endale, et tegelikult aeg loeb.
mida suurem on vanusevahe, seda suuremad saavad olema erimeelsused ja vastuolud nind see paneb suhte proovile ning seda ei tea ette, kes siis suhtest enne lahkuda otsutab – kas see, kes on noorem või saab vanemal mehel tahe otsa.
mul on tunne, et see sobib rohkem nendele naistele/meestele, kes otsivadki oma ellu teatud asju, mida nad endavanustega pole saavutanud - kes pole sobinud eriti nendega või ei huvituta neist.
no olen ka suhelnud endast vanematega, kuigi otsest suhet pole olnud ja ei ole ka seda otsinud.
seksida endast vanemaga ei ole ka proovinud. ehk oleks olnud fantastiline, ma ei tea seda. suhtes olin enda vanuses mehega – oli sobivus parem.
samas pean tunnistama, et mida vanemaks ma ise saan, seda enam ma olen hakanud endast vanematega suhtlemist ümber vaatama (ju on asi mu enda vanuses või mu muutunud suhtumises) ja kui sellele praegu tagasi vaatan, siis tundub, nagu oleksid nad oma vanusega alati natuke minust ees, aga samas oma arengus veidi taga olnud.
selles osas taga, et nad olid oma eas nooruslikud ega polnud omandanud seda „olen vana mees ja peaksin oma eale vastavalt tegema seda ja seda“ suhtumist.
st et minul, nendest nooremal, oli nendega hea suhelda. ja ma arvan, et need nooremad naised/mehed tunnevad ka sama.
ja teiseks on natuke vanematel meestel see omadus, et nad teavad, mida nad oma elult tahavad (teatud vanuses enamasti teatakse... v.a need, kes pole veel otsustanud, kus nende koht on) ja oluline on see, et nendega saab rääkida - mida ma ka tegin.
nii et kui asi on suhtes, siis on teise vanus mulle natuke olulisem ja tuleb otsuste tegemisel ka arvesse. muus osas - nt siis, kui mind seob teisega mingi teatud tegevus või huvid - pole see olnud enam oluline. olulisem ongi arusaamade sobivus ja see, millises etapis oma eluga nt ollakse ja sellised asjad.