Jah, täiesti võimalik teooria. Mõni kunstiteadlane-kunstiajaloolane oskaks ehk selle kohta ka kinnitust anda.
Teoreetiliselt võib nüüd kinnituseks olla ka järgnev haruldane foto Lurich'ist, mille praegu ootamatult leidsin. Juhul muidugi kui see pole võltsitud-monteeritud (kuidagi kahtlaselt esineb ülitäpseid sarnasusi ja samas ka mitmeid suuri erinevusi mu eelmise postituse viimase lingi fotoga). Igal juhul on siin jäädvustatud Lurichit kogu oma detailses meheilus, midagi varjamata:
http://www.ljplus.ru/img4/1/3/1347677/lurich_nude_4.jpg
Kui see pilt on autentne, siis saab tõesti ka kujur Adamsoni tituleerida justnagu pervo-skulptoriks, kellele meeldis täismeestele poisinokusid külge pookida
Igatahes selle avameelse pildi Lurich omab igati keskmise Eesti mehe riistajuppi, sellist keskmise suurusega ja tüüpilist porgandikujulist, mis küll pehmena suhteliselt väike, kuid kõvastudes võib vabalt kahekordselt suureneda!
Aga kui võtta võrdluseks uuesti ette ka eelmise postituse viimane foto, sarnase poosiga, siis selline noku peaks otsapidi jääma tolle viigilehe tagant välja nähtavale, no ei mahu see sinna taha niisama lihtsalt, vähemalt mitte sellises asendis. Aga juhul kui tehti ikka kaks fotot nii nagu nad on, siis ehk kleebiti see vorstike kuidagi alla kotikute vahele kinni, lehe pealepaneku ajaks? Või kuidas üldse tegelikult neid viigilehti tolleaegsetel fotodel peale sätitigi? Äkki hoopis hiljem fotolaboris valgustati-retuÅ¡eeriti see peale, tundub küll kuidagi väga pildi tasapinnal olevat ja selgemate kontuuridega too leheke.
Noo jah, kui mina oleksin näiteks Lurich ja minust eluajal selline skulptuur tehtaks, siis mul oleks suhteliselt pläss olla, nähes millise kirbunokatsiga mu keha laiadele rahvamassidele eksponeeritakse, tajudes mis muljega rahvas ja eriti naisfännid seda vaataksid, justkui oleksin mingi alaarenenud impotent vms. Minu nägemus inimkeha ilust on ikkagi selle reaalses loomulikus terviklikus harmoonias.